1000 km fietsen in 4 dagen tijd, hoe gaat dat precies? En hoe geef je zo het broodnodige kankeronderzoek een boost? Wel, dat is allebei makkelijker en nog plezieriger dan je denkt.

Zo zit de 1000 km in elkaar

  • De 1000 km wordt verdeeld over 8 halve dagen. Op donderdagvoormiddag wordt er dus 125 km gefietst van gaststad Mechelen naar een middagstad. Op donderdagnamiddag wordt er vanuit die middagstad vertrokken voor een rit van 125 km naar gaststad Mechelen. En zo voor de 4 dagen van het hemelvaartweekend.
  • Je kunt ervoor kiezen om die 8 ritten zelf te fietsen, maar je kunt ze ook verdelen over een team van maximaal 8 fietsers.
  • De ritten worden gereden in pelotons, op een parcours dat verkeersvrij wordt gemaakt en dat onder begeleiding van motorrijders, politie en wegkapiteins van de Vlaamse Wielerschool.
  • De organisatie van de 1000 km is in handen van Flanders Classics, dat onder meer ook de Ronde van Vlaanderen organiseert.
  • De middagsteden zijn elk jaar anders en liggen verspreid over alle Vlaamse provincies.
Het internationale peloton 2019

Nog niet helemaal mee? Neem onderstaande vragen en antwoorden dan zeker eens door:

Veelgestelde vragen over het concept

Vlagjes 1000 km

Zo stel je je team samen

Twijfel je nog over wie er in jouw 1000km-team past? Je vindt het antwoord vast hieronder:

Veelgestelde vragen wie kan deelnemen

Toch nog vragen over wie kan deelnemen? Neem dan contact op

Kankeronderzoek

Zo steun je het kankeronderzoek

Hoe het kankeronderzoek dan precies beter wordt van jouw sportieve prestatie? Wel, elk team dat deelneemt aan de 1000 km zamelt 5500 euro (6000 euro voor het internationale peloton) startgeld in. Dat startgeld gaat naar onderzoek dat een directe impact heeft op de levenskwaliteit en overlevingskansen van mensen met kanker.

Ontdek welk soort onderzoek financiering krijgt

Ontdek hoe je je startgeld makkelijk inzamelt