Hoe zorg je ervoor dat giften en inkomsten uit acties correct en zo snel mogelijk aan je 100km-run-team worden gekoppeld? Dat overlopen we hieronder.

Giften

Vrienden, familie, collega’s … kunnen een gift aan jouw team schenken

 1. via de knop ‘Steun dit team’ op je teampagina. Dit heeft een heleboel voordelen:

  • Donateurs kunnen makkelijk de instructies op het scherm volgen en kiezen voor verschillende betaalmethodes: Bancontact, VISA, Mastercard en KBC online.
  • Kiest de donateur voor KBC online dan wordt het bedrag meteen overgeschreven.
  • Kiest de donateur voor Bancontact, VISA of Mastercard dan is zijn gift zo’n drie werkdagen later zichtbaar op je teampagina.
  • Je kunt als team ook zien wie een gift deed via de knop ‘Steun dit team’. Zo kun je die persoon daar ook voor bedanken.
  • Bovendien kunnen ook eigenaars van een buitenlandse rekening een gift doen via de knop ‘Steun dit team’.
    
 2. via een overschrijving.

  • Donateurs kunnen hun gift ook overschrijven op rekeningnummer  BE56 7360 3575 6688 (Bic: KREDBEBB) van Kom op tegen Kanker, met de mededeling '<ACTIENUMMER> + gift'. Die code is belangrijk, want alleen zo kunnen wij de giften koppelen aan jouw team.
  • Hou er rekening mee dat we de gegevens van giften die we via een gewone overschrijving ontvangen, niet mogen tonen op jouw teampagina.

Vanaf 40 euro per jaar is een gift aan jouw team fiscaal aftrekbaar, zowel als die gebeurt via de knop ‘Steun dit team’ als via een overschrijving. Opgelet, een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat. Wanneer een donatie precies recht geeft op een fiscaal attest, kun je hier nog eens nalezen.

Actiegeld

Daarnaast kun je zelf acties opzetten om geld in te zamelen. Het geld dat je hiermee ophaalt, kun je overschrijven op rekeningnummer BE56 7360 3575 6688 (Bic: KREDBEBB) van Kom op tegen Kanker, met de mededeling '<ACTIENUMMER> + actie'. Die code is belangrijk, want alleen zo kunnen we deze overschrijvingen koppelen aan jouw team. Een werkdag later wordt het bedrag dat je inzamelde al toegevoegd op de teampagina.

Hiervoor ontvang je geen fiscaal attest. De return werd immers al geleverd, in de vorm van eten en drinken, het plaatsen van logo’s … Het storten van actiegeld kan daarom ook niet via de teampagina, uitsluitend via een overschrijving.