Les Saisies is een familievriendelijk, authentiek skioord en ligt in het departement Savoie in het Franse gedeelte van de Alpen. Op amper 30 km van Albertville, gastplaats van de Olympische Winterspelen in 1992.

De bijnaam ‘Balcon du Mont Blanc’ verraadt het mythische karakter van deze prachtige locatie. Schrijf jij hier een beetje wielergeschiedenis?

de locatie smal

Parcours van 35 km

Het gezellige skioord Les Saisies, op zo’n 1700 meter hoogte, wordt de uitvalsbasis voor de Col op voor Kom op tegen Kanker.

Van daaruit fietsen we een lus van 35 km. De lus start met een afdaling. Dan volgt een kort vlak tussenstuk. Ten slotte draaien we op via de Col de Bisanne richting top van de Col des Saisies om een 15-tal kilometer te klimmen. Het hoogteverschil dat je op deze route overwint, is iets meer dan 1000 meter. Wil je nog een extra kuitenbijter? Dan is er de optie naar Le Signal.

Hoe snel (of hoe vaak) je het parcours aflegt, kies je helemaal zelf. Wij voorzien tijdsregistratie tijdens de beklimming, maar je gaat vooral de strijd met jezelf aan. Bij de Col op voor Kom op tegen Kanker staan naast de uitdaging vooral het groepsgevoel en het gemeenschappelijk doel centraal.

Nog meer fietsen?

Les Saisies is een prachtige fietsregio. Wil je naast onze lus op zaterdag de omgeving verder verkennen? Goed nieuws! We hebben nog GPX-bestanden met uitgestippelde routes. Zowel voor fanatieke fietsers als familieritjes. Je krijgt die op aanvraag voor een extra portie Frans fietsvertier.

Voor ieder wat wils

Jij gaat uiteraard naar Les Saisies om te fietsen. Maar het gebied heeft ook een pak te bieden voor je supporters.

Van adventurepark tot zwembad, er is ontspanning van A tot Z en voor jong en oud.

les saisies yoga
les saisies familie
les saisies jacuzzi
les saisies mtb
les saisies-trail