Op zaterdag 9 september 2023 klimt het warmste peloton richting de top van de Col des Saisies, in de schaduw van de Mont Blanc. We maken de vakantiestemming compleet met randanimatie voor de supporters in dit authentiek en gezinsvriendelijk skioord. Voor wie nog een extraatje wil, zijn er routes uitgestippeld om op eigen houtje te fietsen in de dagen voor of na het evenement.

Wil jij ook meerijden met het warmste peloton?

  • We vragen iedere deelnemer 2000 euro voor kankeronderzoek in te zamelen
  • Ook voor je inschrijving betaal je 200 euro organisatiekost per persoon

Fiets je bijvoorbeeld met een team van 3, dan komt dat neer op 6000 euro inzamelen en 600 euro organisatiekost betalen.

Bereid je voor

Laat je door dat bedrag niet afschrikken. Honderden teams van ons zusterevenement de 1000 km voor Kom op tegen Kanker hebben de voorbije tien edities zonder problemen 5500 euro en meer ingezameld. Jij kunt het dus zeker ook. Bovendien staan wij jou en je team bij met raad en daad, met ideeën en hulpmiddelen. Lees hier meer.

Als organisatiekost betaal je 200 euro en daar krijg je heel wat voor in de plaats.

Ook een sportief voorbereidingstraject mag niet ontbreken. Want de Col des Saisies beklimmen is een flinke inspanning. Een basisconditie en gerichte training is nodig voor één of meerdere verantwoorde beklimmingen. We voorzien dan ook trainingsschema’s speciaal voor onze fietsers.

barbara solo

Starten doen we met een gezellig kick-off event in het voorjaar van 2023. Dat geeft iedereen de kans het warmste peloton al beter te leren kennen nog voor jullie op de fiets springen. Want ook al ga je de uitdaging zélf aan, we willen iedereen naar die top sturen.

Tijdens de klim

Alle deelnemers en hun supporters zijn welkom vanaf vrijdagnamiddag. We wijzen je de weg in Les Saisies in onze infostand en 's avonds krijg je een portie krachtvoer op de pastaparty.

Zaterdag is het tijd om de pedalen te laten spreken. Onder impuls van de meegereisde supporters klimmen we in en uit het zadel, op weg naar de top van de Col des Saisies.

Langs het aangeklede parcours voorzien we aanmoedigingspunten, supporterszones en bevoorrading. Ontdek hier het parcours.

Je motivatie om de top te bereiken zal niet ontbreken. Want je fietst terug naar een heus belevingsdorp waar altijd wel iets te - tja - beleven valt dus. Je proeft er bijvoorbeeld lekkere lokale specialiteiten. Op zaterdagavond ben je er ook welkom om je sportieve prestatie te vieren en samen te ontspannen tijdens een knaller van een afterparty!

de col op de uitdaging

Na afloop

‘s Zondags nood aan een extra uitdaging? Goed nieuws! We hebben ook enkele andere fietstochten uitgestippeld in de regio. Wie dat wil, krijgt het GPX-bestand om de streek op eigen houtje of met je supporters verder te verkennen.

En onze infostand gaat weer open om je op weg te zetten richting alle (ont)spannende activiteiten in het skidorp.

We sturen je bovendien niet met lege handen naar huis. Je krijgt nog:

  • Een uniek aandenken
  • Foto's en een aftermovie
  • Je klimtijd die we registreren

Schrijf je in