Het gezellige skioord Les Saisies is de uitvalsbasis voor de Col op voor Kom op tegen Kanker. Op 1650 meter hoogte start je voor een lus van 35 km.

les saisies peeters 1
les saisies peeters 2
les saisies peeters 3
les saisies peeters 4

De rit start met een afdaling met zicht op de Mont Blanc, perfect om je te lanceren. Dan volgt een kort vlak tussenstuk. En ten slotte draaien we op via de Col de Bisanne richting top van de Col des Saisies.

Je klimt 12,4 kilometer, overwint zo'n 1000 hoogtemeters en na enkele kilometers zakt de klim niet meer onder de 10% stijgingspercentage. Dat geeft de totale beklimming een steiler gemiddelde dan pakweg de Mont Ventoux of Alpe d'Huez.

Heb je nog jus in de benen om een stap verder te gaan? Dan is er de optie naar Le Signal de Bisanne, 2 kilometer verder. Een top hors catégorie die goed is voor heel wat extra hoogtemeters en een maximaal stijgingspercentage van 13%. Pittig!

Hoe snel (of hoe vaak) je het parcours aflegt, kies je helemaal zelf. Wij voorzien tijdsregistratie tijdens de beklimming, maar je gaat vooral de strijd met jezelf aan.

Bij de Col op voor Kom op tegen Kanker staan naast de uitdaging vooral het groepsgevoel en het gemeenschappelijk doel centraal. Samen erbovenop!

Ook de Tour de France kent Les Saisies. In 2018 klom niemand minder dan de Franse vedette Julian Alaphilippe - toen in de bolletjestrui - als allereerste naar de top van de Bisanne.

Nog meer fietsen?

Les Saisies is een prachtige fietsregio. Wil je naast onze lus op zaterdag de omgeving verder verkennen? Goed nieuws! We hebben nog GPX-bestanden met uitgestippelde routes. Zowel voor fanatieke fietsers als familieritjes. Perfect voor een extra portie Frans fietsvertier!