Het gezellige skioord Les Saisies is de uitvalsbasis voor de Col op voor Kom op tegen Kanker. Op 1650 meter boven de zeespiegel start je voor een of meerdere keren de lus van 35 km.

De rit begint met een afdaling naar de gemeente Villard-sur-Doron, perfect om je te lanceren. Onderweg geniet je van een spectaculair zicht op de Mont Blanc.

Dan volgt de hoofdschotel. Je fietst naar de top van Les Saisies en pakt de meeste hoogtemeters via de nabijgelegen Montée de Bisanne, het dak van het parcours. 12,4 kilometer klimmen aan een gemiddeld stijgingspercentage van 8,2%. Dat is steiler dan pakweg de Mont Ventoux of Alpe d'Huez en goed voor een top hors catégorie. Pittig!

Na de passage op de top van de Montée de Bisanne, draait iedereen na een stukje afdaling terug omhoog voor de uitloper naar de Col des Saisies. Koerspetje af, je hebt in totaal zo'n 1000 hoogtemeters overwonnen!

de col op parcours
hoogteprofiel zonder le signal

Optie naar Le Signal

Heb je bovenop de col buiten categorie nog jus in de benen voor een extraatje? Dan is er de optie naar Le Signal. Zet je schrap - als je wil - voor een afslag van 2 kilometer aan gemiddeld 11,5% en pieken tot 20%. Nóg pittiger.

hoogteprofiel met le signal

Autoluw parcours

De lus van 35 kilometer is de hele dag voor jullie. Het parcours is autoluw en je kiest zelf hoe snel of hoe vaak je de col bedwingt.

Wij voorzien tijdsregistratie tijdens de beklimming, maar je gaat vooral de strijd met jezelf aan.

Bij de Col op voor Kom op tegen Kanker staan naast de uitdaging vooral het groepsgevoel en het gemeenschappelijk doel centraal. Samen erbovenop!

Ook de Tour de France kent Les Saisies. In 2018 klom niemand minder dan de Franse vedette Julian Alaphilippe - toen in de bolletjestrui - als allereerste naar de top van de Montée de Bisanne.

Nog meer fietsen?

Les Saisies is een prachtige fietsregio. Wil je naast onze lus op zaterdag de omgeving verder verkennen? Goed nieuws! Je krijgt GPX-bestanden met uitgestippelde routes. Zowel voor familieritjes als fanatieke fietsers. Perfect voor een extra portie Frans fietsvertier.

Als je kiest voor de langste ritten, mag je heel wat klinkende namen afvinken. 6 cols op 3 dagen? Go for it!

  • Col des Aravis
  • Cormet de Roselend
  • Col du Pré
  • Col de l’Arpettaz

En natuurlijk Col des Saisies en Montée de Bisanne op zaterdag.

Zowel de Col des Aravis, Cormet de Roselend én Col des Saisies zitten trouwens in het parcours van de Tour de France 2023!

Schrijf je in