Het gezellige skioord Les Saisies is de uitvalsbasis voor de Col op voor Kom op tegen Kanker. Op 1650 m boven de zeespiegel start je voor een of meerdere keren de lus van 35 km.

De rit begint met een lange, niet echt technische afdaling naar de gemeente Villard-sur-Doron, met onderweg een spectaculair zicht op de Mont Blanc.

Dan volgt de hoofdschotel. Je fietst de Montée de Bisanne op: 12,4 km klimmen aan een gemiddeld stijgingspercentage van 8,2 %. Dat is steiler (maar ook wel korter) dan pakweg de Mont Ventoux of Alpe d'Huez en goed voor een col buiten catégorie. Pittig!

De supporterszones en heel wat leuke animatie onderweg zorgen ervoor dat het een klim wordt om nooit te vergeten.

Na de passage op de top van de Montée de Bisanne volgt een stukje afdaling en daarna de uitloper naar de Col des Saisies. Koerspetje af, je hebt in totaal zo'n 1000 hoogtemeters overwonnen!

de col op parcours
hoogteprofiel zonder le signal

Optie naar Signal de Bisanne

Heb je bovenop de Montée de Bisanne nog jus in de benen voor een extraatje? Dan is er de optie naar de Signal de Bisanne. Zet je schrap - als je wil - voor een afslag van 2 kilometer aan gemiddeld 11,5 % en pieken tot 20 %. Nóg pittiger.

hoogteprofiel met le signal
De Col op Signal de Bisanne Mont Blanc