De Col op voor Kom op tegen Kanker is een nieuw en uniek sportief evenement om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Samen met vele gelijkgestemde zielen beklim je de Col des Saisies, een stevige helling die goed is voor zo'n 1000 hoogtemeters. Je fietst tegen kanker. En voor wie je dierbaar is. Want de strijd tegen kanker is voor patiënten ook een berg.

de col op unieke belevenis

Op zaterdag 9 september 2023 klimt het warmste peloton richting de top van de Col des Saisies, in de schaduw van de Mont Blanc. 

Het gezellige skidorpje Les Saisies op 1650 meter hoogte wordt onze uitvalsbasis. 

Sportieve uitdaging

Vanop de top fietsen we een lus van 35 km. De lus start met een afdaling. Dan volgt een kort vlak tussenstuk en ten slotte de Col des Saisies via de nabijgelegen Montée de Bisanne. Goed voor 12,4 kilometer klimmen aan een gemiddeld stijgingspercentage van om en bij de 8%. En voor wie nog kracht in de benen heeft, is er de afslag naar Le Signal. Het hoogteverschil dat je op deze route overwint, is zo’n 1000 meter.

Hoe snel (of hoe vaak) je het parcours aflegt, kies je helemaal zelf. Wij voorzien tijdsregistratie tijdens de beklimming, maar je gaat vooral de strijd met jezelf aan. Bij de Col op voor Kom op tegen Kanker staan naast de uitdaging vooral het groepsgevoel en het gemeenschappelijk doel centraal. 

Sfeer verzekerd

Verwacht je aan heel wat kippenvelmomenten. Zowel onderweg, aan de aankomst als tijdens het hartverwarmend solidariteitsfeestje achteraf. Samen met vele andere sportievelingen en hun supporters.

Een bijzonder weekend in vakantiestemming. Vol samenhorigheid, emotie, zweet en plezier.

Voor de meegereisde vrienden, familie, kinderen en sympathisanten voorzien we leuke randanimatie in dit authentieke en gezinsvriendelijke skioord. Een surprise act zorgt voor de kers op de taart van dit onvergetelijke avontuur.

de col op sfeer verzekerd

Een gemeenschappelijk doel

Naast je eigen sportieve grenzen verleggen, staan vooral het groepsgevoel en het gemeenschappelijk doel centraal. Kanker de wereld uit helpen! Daarom zamelt iedere deelnemer 2000 euro in.

Iedereen kent wel iemand die getroffen werd door kanker. Je weet hoe moeilijk de weg is die ze moeten afleggen. Hoe sterk hun wil is om door te zetten. Laat daarom ook jouw pedalen spreken. Tegen kanker en voor wie je dierbaar is. Samen erbovenop!

unieke belevenis 2

Professionele omkadering en begeleiding 

Als deelnemer aan de Col op kun je gerust zijn dat alles op wieltjes loopt. De sportieve organisatie is in handen van Flanders Classics, dé referentie op vlak van grote wielerevenementen zoals de Ronde van Vlaanderen.  

Eenmaal ter plekke neemt de wegkapitein ‘s zaterdags het peloton op sleeptouw. Heb je daarna nog poeder in de benen voor een extra beklimming? Dan zet je je weg verder op eigen houtje.   

We zorgen onder andere ook voor: 

  • Uitgebreide bevoorrading 
  • Medische en technische bijstand tijdens je rit 
  • Leuke randanimatie onderweg en aan de finish

In de voorbereiding naar het event krijg je ook de nodige ondersteuning. De Col des Saisies beklimmen is een flinke inspanning. Een goede basisconditie én training zijn nodig. We voorzien dan ook trainingsschema’s speciaal voor onze fietsers.  

Voor al het bovenstaande en veel meer, betaal je een organisatiekost van 200 euro.

de col op begeleiding

Schrijf je in

Blijf op de hoogte