Over het concept

De Col op voor Kom op tegen Kanker is een nieuw en uniek sportief evenement om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Samen met vele gelijkgestemde zielen beklim je de Col des Saisies. Een stevige helling die goed is voor zo'n 1000 hoogtemeters. Je fietst tegen kanker. En voor wie je dierbaar is. 

Op zaterdag 9 september 2023 klimt het warmste peloton richting de top van de Col des Saisies, in de schaduw van de Mont Blanc. 

Van daaruit fietsen we een lus van 35 km. De lus bestaat uit start met een afdaling. Dan volgt een kort vlak tussenstuk en ten slotte de beklimming van 15 kilometer. Het hoogteverschil dat je op deze route overwint, is zo’n 1000 meter . 

Hoe snel (of en hoe vaak) je het parcours aflegt, kies je helemaal zelf. Wij voorzien tijdsregistratie tijdens de beklimming, maar je gaat vooral de strijd met jezelf aan. Bij de Col op voor Kom op tegen Kanker staan naast de uitdaging vooral het groepsgevoel en het gemeenschappelijk doel centraal.  

Over de deelname

Ja. Je neemt deel als team en een team bestaat uit minstens 1 deelnemer. Er is geen bovengrens voor het aantal deelnemers in een team.

Elke deelnemer engageert zich om 2000 euro in te zamelen voor kankeronderzoek en betaalt een organisatiekost van 200 euro. 

Over het deelnamegeld

Elke deelnemer engageert zich om 2000 euro fondsen in te zamelen voor kankeronderzoek en betaalt een organisatiekost van 200 euro

Het parcours

Via deze links lees je alles over het parcours en de locatie

Tijdens het event

Geen zorgen, we voorzien een bezemwagen voor wie onderweg moet opgeven.

Als je inschrijft voor het evenement, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.