De Pet op tegen Kanker

Zet op school de pet op tegen kanker

Kinderen met kanker steunen en de ziekte bespreekbaar maken bij leeftijdsgenootjes. Dat is het doel van de De Pet op tegen Kanker, de campagne van Kom op tegen Kanker en Ketnet. Werk je als directeur of leerkracht in het kleuter- of lager onderwijs? Zet dan met jullie school mee de pet op tegen kanker! Dat kan op verschillende manieren.

Geef de actie een vliegende start

Elke kleuterschool en lagere school in Vlaanderen ontvangt in april het gratis promotiepakket van De Pet op tegen Kanker met postersfolders voor leerkrachten en flyers voor ouders. Hang de posters omhoog op school en deel de folders uit aan de kinderen. Zo stimuleren jullie de verkoop van petpakketten en dus de initiatieven voor kinderen met kanker en hun families.

De Pet op tegen Kanker 2021 - campagnebeeld

Zing en dans met de KetnetBand

We gaven de aftrap voor de campagne op 25 april tijdens Kingsize Live op Ketnet. Daar hoorde en zag je voor het eerst de nieuwe song met clip die De KetnetBand speciaal voor De Pet op tegen Kanker heeft gemaakt. Smeer alvast jullie stemmen en zing het lied in de klas!

Pimp jullie petten en doe mee met Petnetdag

Het hoogtepunt van de campagne? Petnetdag! Dan wordt Ketnet voor één dag Petnet en roepen we alle kinderen in Vlaanderen op om solidair de pet op te zetten tegen kanker en met hun gepimpte pet naar school te gaan. Als teken van solidariteit en hart onder de riem van kinderen met kanker.

In aanloop naar Petnetdag kunnen leerkrachten een ‘pimp je pet’-activiteit houden met hun leerlingen. Zo zijn ze helemaal klaar voor Petnetdag!

Petnetdag
Petnetdag
Zeg het met een petfie! #depetop
De Pet op tegen Kanker - petfie
De Pet op tegen Kanker - petfie
De Pet op tegen Kanker - petfie
De Pet op tegen Kanker - petfie
De Pet op tegen Kanker - petfie

Maak kanker bespreekbaar in de klas met de gratis educatieve pakketten

Als je weet dat elke dag 193 landgenoten te horen krijgen dat ze kanker hebben, zit in elke klas wel een leerling die de ziekte van dichtbij meemaakt. Hoe ga je daar als leerkracht mee om? Hoe reageer je op vragen en emoties van kinderen? En hoe vertaal je het thema naar interessante leerstof die past binnen de eindtermen? De antwoorden vind je in onze gratis educatieve pakketten voor het kleuteronderwijs en lager onderwijs. 

De Pet op educatieve pakketten