Banner WK

Gelijk nen Echte

Rookvrij evenement

Kom op tegen Kanker en WK wegwielrennen werken samen aan een rookvrije toekomst

WOUT WOUT WOUT en sigaretten OUT

Klik op de poster om hem te vergroten.

Rookvrij WK Lotte

Klik op de poster om hem te vergroten.

Rookvrij WK Remco

Klik op de poster om hem te vergroten.

Rookvrij WK Jolien

Klik op de poster om hem te vergroten.

Kom op tegen Kanker is de charity partner van de 2021 UCI Road World Championships, het WK wielrennen dat in Vlaanderen plaatsvindt van 18 t.e.m. 26 september. De kroon op het partnerschap is de ambitie om van het WK wegwielrennen een rookvrij evenement te maken. In aanloop naar het WK zal Kom op tegen Kanker samen met vzw WK2021, de organisatie van het WK in Vlaanderen, bovendien van maart tot september een fondsenwervende campagne lanceren om mensen te mobiliseren in de strijd tegen kanker. 

Kom op tegen Kanker en vzw WK2021, de organisatie van het WK wegwielrennen in Vlaanderen, kondigen aan dat Kom op tegen Kanker de officiële charity partner wordt van de 2021 UCI Road World Championships, die dit jaar in Vlaanderen plaatsvinden van 18 t.e.m. 26 september. Voor de 100ste verjaardag van het WK wielrennen koos de Internationale Wielerunie UCI bewust voor een echte wielerregio die alom bekendstaat om zijn Flandrien-geschiedenis. Het thema ‘Flanders, where champions are born’ belichaamt dat eerbetoon. ‘In Vlaanderen zijn vele kampioenen geboren, hier bevindt zich het kloppend hart van het wielrennen. We zijn trots dat Vlaanderen de 100ste verjaardag mag organiseren en zullen die keuze eer aandoen’, zegt Christophe Impens, co-voorzitter van vzw WK2021.

Samen voor een rookvrije toekomst

Kom op tegen Kanker en vzw WK2021 zetten samen hun schouders onder het engagement om van het WK wielrennen een volledig rookvrij evenement te maken. Kom op tegen Kanker is een van de belangrijkste maatschappelijke voortrekkers van de preventie van kanker door de vermijdbare oorzaken van de ziekte aan te pakken en zal dan ook de belangrijke rol spelen om het publiek van het WK te sensibiliseren en te mobiliseren tegen roken. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker: ‘De missie van Kom op tegen Kanker bestaat er o.a. in om kanker aan te pakken aan zijn oorsprong. We willen alle vermijdbare oorzaken van de ziekte zoveel mogelijk de samenleving uithelpen. Door onze krachten te bundelen met andere organisaties met eveneens een krachtig en gedifferentieerd netwerk, krijgt onze boodschap meer impact. We zijn dus erg blij dat we de officiële partner worden van het WK2021 en daarmee een nieuwe bondgenoot omarmen in onze missie’.

‘De uitstraling en het prestige van het WK wielrennen willen we aanwenden om de mensen te sensibiliseren’, vult Christophe Impens aan. ‘Meer dan ooit is het voorbije jaar het belang van een goede gezondheid gebleken. Kom op tegen Kanker zet al jaren in op preventie om zo kanker maximaal te vermijden en wij versterken graag die boodschap. Met de ambitie om er met z’n allen - organisatie, medewerkers en toeschouwers - een rookvrij WK van te maken, komen we weer een stapje dichter bij een ideale, gezondere wereld. Het enige wat mag branden zijn je kuiten.’

Heel Vlaanderen als één ploeg in de strijd tegen kanker

Om het partnerschap kracht bij te zetten lanceren Kom op tegen Kanker en vzw WK2021 met de ondersteuning van KBC een fondsenwervende campagne in de strijd tegen kanker. Ze rekenen daarbij op heel Vlaanderen en de verbondenheid die zo’n WK met zich meebrengt. De ambitie houdt in om onder het ‘Gelijk nen Echte’-team de grootste wielerploeg van Vlaanderen te vormen en tijdens de maanden in de aanloop naar het WK geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. 

Dat zal gebeuren aan de hand van verschillende uitdagingen die zullen gelanceerd worden in de periode van maart tot september en waaraan mensen kunnen deelnemen mits een bijdrage. De uitdagingen bieden voor elk wat wils en worden creatief ingevuld, met respect voor de geldende veiligheidsmaatregelen. 

Karl Vannieuwkerke zet zijn schouders mee onder het initiatief als ploegleider. Hij kan rekenen op ex-profwielrenster Ine Beyen als kopvrouw en sportanker Maarten Vangramberen als kopman om de sprint aan te trekken. Karl: ‘De rol van ambassadeur in een partnerschap met de organisatie van het WK en Kom op tegen Kanker is me op het lijf geschreven. Iedereen weet dat wielrennen in mijn DNA zit en dat ik Kom op tegen Kanker een warm hart toedraag. Ik zie het helemaal zitten om samen met Ine, Maarten en heel Vlaanderen à bloc te rijden om de komende maanden geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker als één grote hechte ‘Gelijk nen Echte’-wielerploeg.’.

Patrick Kindt, directeur KBC : ‘De koers leeft in KBC . We hebben ons daarom graag geëngageerd als sponsor van het WK. En we zijn daarbij zeer verheugd dat het WK Kom op tegen Kanker heeft gekozen als Charity partner. Want wij hebben allemaal één droom: een wereld zonder kanker. Ook in KBC leeft de strijd tegen kanker. Wij zijn al jarenlang een trouwe en trotse partner van Kom op tegen Kanker.’

In het kader van de campagne lanceert Kom op tegen Kanker een kledingcollectie, om de uitdagingen ‘Gelijk nen Echte’ en volledig in de stijl van het WK wielrennen aan te gaan. De collectie bestaat uit ‘Gelijk nen Echte’-wieleroutfits en een vrijetijdscollectie voor de hele familie en ligt vanaf begin april in de winkel. De opbrengst ervan gaat naar Kom op tegen Kanker.

Post jouw foto met #gelijknenechte, tag @komop_tegenkanker
en maak deel uit van de grootste ploeg tegen kanker.

Vragen?

Stuur een e-mail naar gelijknenechte@komoptegenkanker.be en we helpen je graag verder.

Mediapartners
sporza
In samenwerking met
jbc
Trouwe partners
een     kbc