Challenge #1 - Samen fietsen tegen kanker

Wat rijmt er op arrivederci? Juist ja, merci! 1.580.776 keer. Want dat zijn de kilometers die jullie bijeengefietst hebben voor de allereerste #gelijknenechte challenge. 40.000 is het aantal kilometer van een rondje rond de wereld, maar ook het aantal Vlamingen dat jaarlijks een kankerdiagnose krijgt. Elke getrapte kilometer was er dus eentje voor een kankerpatiënt. Samen met Karl Vannieuwkerke als ploegleider, Ine Beyen als kopvrouw en Maarten Vangramberen als kopman, trapten jullie maar liefst 39 keer de wereld rond.

Van Vlaanderens Mooiste tot Dwars door d’Ardennen. Het hele wielervoorjaar lang hebben 3189 fervente fietsers getrapt tegen kanker. Een geslaagde start, al zeggen we het zelf!

Als official charity partner van de 2021 UCI Road World Championships lanceerde Kom op tegen Kanker de fietschallenge, met steun van KBC, om geld in te zamelen voor preventieprojecten.

En net als in een echte koers werden er aan de eindmeet natuurlijk ook prijzen uitgereikt! De man en vrouw die in totaal de meeste kilometers maalden, krijgen een jaar lang een elektrische Trek-fiets dankzij KBC fietsleasing.

  • Bjarne Vranckx uit Molenstede reed maar liefst 5000 km en eindigde zo bovenaan in het klassement van de mannen.
  • Bij de vrouwen won Tamara Carlier uit Zwalm, met 3930 km.
Bjarne Vranckx, winnaar Gelijk nen Echte-fietschallenge

Bjarne Vranckx

'Ik vond het een hele uitdagende challenge en heb er alles aan gedaan om te winnen. Ik vond het heel leuk om mee te doen en mijn grenzen te verleggen.’ 

Lees hier het verhaal van Bjarne

Tamara Carlier, winnares Gelijk nen Echte-fietschallenge

Tamara Carlier

‘Ik heb zelf borstkanker gehad en ga mijn papa verliezen aan lymfeklierkanker. Ik blijf kilometers rijden #gelijknenechte voor hem, mezelf en iedereen die vecht tegen kanker!’

Lees hier het verhaal van Tamara

De Gelijk nen Echte-campagne is een initiatief naar aanleiding van het partnerschap tussen Kom op tegen Kanker en de 2021 UCI Road World Championships, dat in september plaatsvindt.