Bij de Kankerlijn

Kankerlijn
  • Met patiënten en hun naasten
  • In de kantoren in Brussel of thuis
  • Bellen en chatten
  • Voor- of namiddag of avond

Als vrijwilliger voor de Kankerlijn bied je mensen met kanker en hun naasten een luisterend oor en help je hen bij het zoeken naar informatie over medische, psychologische en sociale aspecten van kanker. Dit kan telefonisch of via chat.

Je bent als vrijwilliger voor de Kankerlijn dus niet bang om online opzoekwerk te doen en om een gesprek te registreren op de computer. Een psychosociale of paramedische achtergrond hebben, is niet noodzakelijk, maar wel een pluspunt. Net zoals ervaring in het begeleiden van mensen met kanker en hun naasten een voordeel kan zijn.

Kom op tegen Kanker zorgt uiteraard wel voor de nodige ondersteuning. Zo krijg je een basis- en een vervolgopleiding over de werking, de inhoud, het registratieprogramma ... Daarnaast voorzien we een luister- en doestage en vijf keer per jaar een intervisie.

In ruil voor je inzet nodigen we jou als vrijwilliger doorheen het jaar ook graag uit voor dankmomenten en andere interessante evenementen of vormingen georganiseerd door Kom op tegen Kanker of relevante partners.

Geen vacature voor jou?

Stuur ons een open sollicitatie als vrijwilliger!