In een ziekenhuis

zorgvrijwilliger ziekenhuis
  • Met patiënten en zorgverleners
  • In een ziekenhuis
  • Luisteren, informeren en doorverwijzen
  • Voor- of namiddag
  • Halve dag per week of tweewekelijks en een maandelijkse vrijwilligersbijeenkomst; minimaal voor 2 jaar

Als vrijwilliger in een ziekenhuis maak je tijd en ruimte voor een warm, menselijk contact. Je praat met en luistert naar kankerpatiënten en hun naasten wanneer ze daar behoefte aan hebben. Je vult zo de zorgverleners aan en hebt zelf geen medische of verzorgende taken.

Om als vrijwilliger aan de slag te gaan in een ziekenhuis heb je vooral basisvaardigheden in gesprekstechnieken nodig en moet je goed Nederlands kunnen spreken. Daarnaast moet je beschikken over voldoende draagkracht om gesprekken met mensen met kanker aan te durven en aan te kunnen.

Kom op tegen Kanker zorgt uiteraard voor de nodige ondersteuning. Zo krijg je een basisopleiding en is er een maandelijkse vrijwilligersbijeenkomst of bijscholing voorzien. Daarnaast kun je met al je vragen over je vrijwilligerswerk terecht bij een regionale coördinator van Kom op tegen Kanker.

In ruil voor je inzet nodigen we jou als vrijwilliger doorheen het jaar ook uit voor dankmomenten en andere interessante evenementen van Kom op tegen Kanker of relevante partners.

Geen vacature voor jou?

Stuur ons een open sollicitatie als vrijwilliger!