Vrijwilliger voor jongvolwassenen

Op bezoek bij een AYA
  • Met jongvolwassenen met kanker
  • In je buurt
  • Praten, luisteren en ondersteunen
  • Tweewekelijks of enkele dagen per jaar

Als vrijwilliger voor jongvolwassenen met kanker maak je tijd om hen bij te staan. Dat kan met een babbeltje, maar ook door samen leuke activiteiten te doen. Vrijwilligen kan op zoveel manieren. Als buddy, waarbij je regelmatig afspreekt met een jongere, als vrijwilliger in het A-team of als begeleider op de ontmoetingsdagen en vakantieweek. 

Buddywerking

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar buddy@komoptegenkanker.be.

Ik weet: met iets kleins kan ik al veel betekenen.

Marion Welten, buddy

Je leeft pas ten volle als je veel van jezelf aan anderen kunt geven.

Jan Cornelis, buddy

Ontmoetingsdagen en vakantieweek

Als begeleider van de ontmoetingsdagen voor jongvolwassenen met kanker (vijf zaterdagen per jaar) bied je een luisterend oor en help je jongeren wanneer ze logistieke ondersteuning nodig hebben bij activiteiten. De vrijwilligers die de ontmoetingsdagen begeleiden vormen samen de begeleidingsploeg van de jaarlijkse vakantieweek voor jongvolwassenen met kanker.

Pilootproject: A-team

Het A-team wil AYA's, jongvolwassen kankerpatiënten tussen 16 en 35 jaar oud, helpen en ondersteunen. Als vrijwilliger bij het A-team bied je hen informatie op maat, tips en advies én vooral ook een luisterend oor. Dit uniek pilootproject loopt gedurende twee jaar in deze ziekenhuizen: UZ Leuven, UZ Gent, UZ Antwerpen, UZ Brussel, Jessa ziekenhuis, AZ Groeninge, AZ Geel, Maria Middelares, AZ Sint-Lucas, Imeldaziekenhuis Bonheiden en AZ Klina (je hoeft niet persé daar behandeld te zijn).

Geen vacature voor jou?

Stuur ons een open sollicitatie als vrijwilliger!