Het Plantjesweekend

Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker vierde dit jaar een bijzondere verjaardag. Al voor de 25ste keer vonden honderdduizenden azalea’s hun weg naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen.

Het Plantjesweekend is echt een vaste waarde. Tijdens het derde weekend van september vind je de azalea's van Kom op tegen Kanker overal waar veel mensen komen en kun je ze bij een van de duizenden vrijwilligers kopen voor zeven euro. In 2019 kregen 339.310 plantjes een nieuwe eigenaar, goed voor een recordopbrengst van 2.375.170 euro. De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten.

Plantjesweekend

Help mee als vrijwilliger

Registreer je als verantwoordelijke van een comité of schrijf je in om te helpen bij een bestaand comité.

Vrijwilligers Plantjesweekend

Bezoek je comitépagina

Meld je aan en bekijk de persoonlijke pagina van jouw comité.

Plantjesweekend Kom op tegen Kanker

Wat met de opbrengst?

De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten.

De Gentse azalea's

Over de Gentse azalea

De azalea’s die worden verkocht tijdens het Plantjesweekend komen uit Oost-Vlaanderen en worden milieuvriendelijk geteeld.

Terugblik op het Plantjesweekend 2019

Ook tijdens de afgelopen editie van het Plantjesweekend waren de vrijwilligers een weekend lang met duizenden in de weer: ze gingen van deur tot deur, verkochten plantjes op de markt of aan grootwarenhuizen, je vond ze overal waar veel mensen komen.

Hoe dat precies ging? Dat kun je nog eens herbeleven dankzij de vele foto's die tijdens het Plantjesweekend werden gemaakt.

Plantjesweekend 2019
Plantjesweekend 2019
Plantjesweekend 2019
Plantjesweekend 2019
Plantjesweekend 2019
Plantjesweekend 2019