Frank Deboosere in serre

Het Plantjesweekend

Elk plantje hielp een handje

193.363 verkochte plantjes en een opbrengst van 1.353.541 euro. Dat is de balans van ons eerste online Plantjesweekend. Een resultaat waarvoor we ongelofelijk dankbaar zijn. Met de opbrengst financieren we steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. 

Het Plantjesweekend van 2020 was een editie om niet snel te vergeten. Door de coronacrisis konden vrijwilligers niet aan de deur komen of aan supermarkten en op pleinen staan om azalea’s te verkopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Kom op tegen Kanker gooide het roer om en ging van 1 tot 20 september – voor het eerst in 25 jaar – voluit voor een onlineverkoop van de plantjes.

Het was een fikse uitdaging met een resultaat om trots op te zijn. Alle 193.363 azalea’s gingen de deur uit. Een dikke merci aan al wie de verkoop promootte, een afhaalpunt bemande en een plantje kocht! 

Vrijwilligers plantjesweekend

Enkele cijfers

  • Tussen 1 en 20 september werden er 193.363 azalea’s in de online winkelmandjes gelegd. 
  • 75 % van de bestelde plantjes werd afgehaald bij een Aveve-winkel of een comité van vrijwilligers in de buurt. 
  • Iets minder dan een op de vijf plantjes werd aan huis geleverd
  • 10.597 azalea’s werden weggeschonken aan de zorg en worden in oktober in de ziekenhuizen geleverd. Een warm gebaar en blijk van waardering voor zij die al maanden in de vuurlinie staan in de strijd tegen het coronavirus.

Vrijwilligers centraal

De vrijwilligers waren ook in de online editie een onmisbare schakel. Ze waren niet te zien in straten en op pleinen, maar ze promootten de verkoop mee, zorgden voor groepsbestellingen voor wie niet online kon en bemanden honderden afhaalpunten verspreid over Vlaanderen. Daardoor behield het Plantjesweekend dat warme, menselijke contact dat de actie zo typeert.

Terugblik

Herbeleef de vorige editie dankzij de vele foto’s:

terugblik Plantjesweekend
terugblik plantjesweekend
terugblik plantjesweekend
terugblik plantjesweekend 2020
terugblik plantjesweekend 2020
terugblik plantjesweekend 2020
terugblik plantjesweekend 2020
terugblik plantjesweekend 2020
terugblik plantjesweekend 2020
Zorgvrijwilligster

Wat met de opbrengst?

Daarmee financieren we zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp.

Azalea

Over de Gentse azalea

De azalea’s die we verkopen worden milieuvriendelijk geteeld, zijn makkelijk te onderhouden en zijn een echt Vlaams streekproduct.

Wat is het Plantjesweekend?

Het Plantjesweekend is een actie voor Kom op tegen Kanker. Tijdens het derde weekend van september vind je de azalea's van Kom op tegen Kanker overal waar veel mensen komen en kun je ze bij een van de duizenden vrijwilligers kopen voor zeven euro. De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten. Dit jaar kon er door corona en de geldende veiligheidsmaatregelen geen fysieke verkoop doorgaan. De 26ste editie van het Plantjesweekend ging daarom voluit voor een onlineverkoop van 1 tot en met 20 september. 
 

Vragen?

We helpen je graag verder via plantjesweekend@komoptegenkanker.be.