Plantjesweekend Kom op tegen Kanker

Het Plantjesweekend

Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker viert dit jaar een bijzondere verjaardag. Al voor de 25ste keer zullen honderdduizenden azalea’s hun weg vinden naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Het belooft dus een extra speciale editie te worden. Kruis 13 tot en met 15 september daarom nu al aan in je agenda.

Het Plantjesweekend is echt een vaste waarde. Tijdens het derde weekend van september vind je de azalea's van Kom op tegen Kanker overal waar veel mensen komen en kun je ze bij een van de duizenden vrijwilligers kopen voor zeven euro. In 2018 kregen 332.510 plantjes een nieuwe eigenaar.

Plantjesweekend Kom op tegen Kanker

Wat met de opbrengst?

De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten.

De Gentse azalea's

Over de Gentse azalea

De azalea’s die worden verkocht tijdens het Plantjesweekend komen uit Oost-Vlaanderen en worden milieuvriendelijk geteeld.

Vrijwilligers van het Plantjesweekend

Help mee als vrijwilliger

Wil je ook plantjesverkoper voor Kom op tegen Kanker worden of ben je al actievoerder en wil je je persoonlijke pagina bezoeken?

Terugblik op het Plantjesweekend 2018

Ook tijdens de afgelopen editie van het Plantjesweekend waren de vrijwilligers een weekend lang met duizenden in de weer: ze gingen van deur tot deur, verkochten plantjes op de markt of aan grootwarenhuizen, je vond ze overal waar veel mensen komen.

Hoe dat precies ging? Dat kun je nog eens herbeleven dankzij de vele foto's die tijdens het Plantjesweekend werden gemaakt.