Fotograaf Marc Driesen, Kom op tegen Kanker-wandelpad

Gezond bewegen in een prachtig stuk natuur kan wonderen doen. Het is belangrijk voor iedereen, en zeker voor kankerpatiënten. Daarom lanceert Kom op tegen Kanker samen met Eén het Kom op tegen Kanker-wandelpad. Een prachtig stukje natuur dat in het teken staat van rust en bezinning, van verwerking en hoop.

In het stiltegebied Landschap de Liereman zullen in de loop van 2020 mijlpalen komen te staan langs het Kom op tegen Kanker-wandelpad: hoge houten palen waarop ook jij voor 400 euro een boodschap kunt laten vereeuwigen. Je kunt je verhaal daarnaast uitgebreider delen online (1000 tekens).

Het Kom op tegen Kanker-wandelpad in 3D

Wandelen en tot rust komen

Kanker doet iets met een mens, lichamelijk én mentaal. Daarom is het belangrijk om tot rust te komen in de natuur en zo je veerkracht te versterken. Dat geldt niet alleen voor kankerpatiënten en de mensen in hun omgeving, maar voor iedereen die wil standhouden in deze hectische wereld. Een wereld vol kansen en prikkels waar balans essentieel is om gelukkig te leven.

Kom op tegen Kanker wil een plek bieden waar je tot rust komt. Een plaats waar je even kunt bezinnen, waar je afstand neemt, in balans komt en opgeladen weer verder kunt.

En wat werkt beter tegen gepieker dan even verstillen in de natuur of een fikse wandeling in het groen? Wandel mee in stiltedomein Landschap de Liereman in Oud-Turnhout. Opgelet, dat kan leiden tot een fris hoofd en een betere conditie.

Hoe geraak je er? Waar kun je parkeren en andere praktische info lees je op de site van het stiltegebied.

In tijden van drukte, ziekte, maar ook als alles nog goed gaat, is het belangrijk om regelmatig te ontprikkelen. Contact maken met de natuur is dan ideaal om innerlijke rust te verkrijgen.

Nathalie Cardinaels

Klinisch psycholoog en mindfulnesstrainer

Het wandelpad staat voor ons symbool voor de weg die we de afgelopen 30 jaar afgelegd hebben. Samen maakten we reuzensprongen voor meer overlevingskansen en een betere levenskwaliteit.

Ondanks alle mijlpalen die we bereikt hebben, is het werk nog niet klaar. We blijven investeren in het vermijden (preventie), het bestrijden (onderzoek), het behandelen en het verzachten (zorg) van kanker. Want nog elk jaar krijgen 41.000 mensen in Vlaanderen de diagnose kanker en sterft een op de drie patiënten. Ook de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten kan beter.

Daarom gaan we door tot de dag waarop onze droom werkelijkheid wordt en we geen geliefden meer verliezen aan kanker. Steun onze strijd en draag bij aan de volgende mijlpaal tegen kanker!

In samenwerking met: Eén, Landschap De Liereman, Natuurpunt, Oud-Turnhout. Trouwe partner: KBC