zorgvrijwilliger ziekenhuis

Vrijwilligerswerk wordt gewaardeerd

We luisteren graag naar wat jij te vertellen hebt als vrijwilliger en zetten jou en jouw inzet graag in de bloemetjes. Je wordt ook regelmatig uitgenodigd voor een van onze evenementen. We zijn jou ontzettend dankbaar voor wat je doet. 

Daarom willen we onze vrijwilligers tot in de puntjes ondersteunen:

  • met een degelijke verzekering 
  • door elke twee jaar onze vrijwilligers te bevragen: wat halen ze uit hun vrijwilligerswerk en wat kan beter?

Verzekering

Het vrijwilligerswerk gebeurt vrijwillig en wordt dus niet geldelijk vergoed. Voor sommige types vrijwilligerswerk worden de verplaatsing en reëel gemaakte onkosten vergoed. 

Elke vrijwilliger, helper en deelnemer aan activiteiten en vrijwilligerswerk georganiseerd door Kom op tegen Kanker is bovendien verzekerd via de polis:

  • Burgerlijke aansprakelijkheid uitbating (AXA Belgium, Polisnummer: 705555849)
  • Lichamelijke ongevallen (AIG Europe Ltd, Polisnummer: 2453044)
  • Personenwagen omnium dienstopdrachten (KBC Verzekeringen, Polisnummer: 95000025)

Kom te weten hoe Kom op tegen Kanker je verzekert voor je vrijwilligerswerk

Wat loopt goed, wat kan beter?

Op regelmatige basis bevraagt Kom op tegen Kanker zijn vrijwilligers via een enquête: wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen, hoe tevreden zijn ze, wat loop goed en wat kan beter? De meting in 2021 resulteerde in de oprichting van een denktank met vrijwilligers. Zo wil Kom op tegen Kanker zijn vrijwilligerswerk blijvend verbeteren. Lees meer 

Samen met patiënten zoek ik naar evenwicht na de mokerslag die ze kregen bij hun diagnose. Ik probeer de kleur van het leven (op dat ogenblik heel donker) mee een tintje lichter te maken.

Vrijwilliger

Kom op tegen Kanker