financiën laptop rekenmachine

Hoe laat ik na aan Kom op tegen Kanker?

Neem Kom op tegen Kanker op in je testament. Doe daarin een schenking aan de organisatie. Zo laat je een legaat na aan ons. Dat wil zeggen dat Kom op tegen Kanker een deel van je goederen krijgt na je overlijden. Wat is een legaat? Welke verschillende vormen bestaan er? En welke stappen onderneem je nog best? 

De antwoorden lees je op deze website. Wil je graag meer vrijblijvende informatie of wil je een afspraak maken om samen rustig de mogelijkheden te overlopen? Neem dan contact op met Natasja Vermeulen. Een gesprek kan bij je thuis plaatsvinden of in ons kantoor, uiteraard vrijblijvend en in alle discretie. Word je liever door ons opgebeld? Geen probleem.

Een schenking die je tijdens je leven doet, ben je onmiddellijk kwijt. Het geld of het goed dat je weggeeft, heb je niet meer, en je kunt het ook niet meer terugkrijgen, want een schenking is definitief. 

Als je legateert - om het in notarissenjargon te zeggen -, schenk je pas bij je overlijden. Dat wil zeggen dat je tijdens je leven de volledige controle behoudt over de goederen die je legateert.