Toeters en bellen

iedereen 1000

Fietslus Rik: West-Vlaanderen Noord

Voor Iedereen 1000 stippelde Flanders Classics 8 fietslussen van 125 km uit, verdeeld over alle Vlaamse provincies. Hieronder vind je de fietslus West-Vlaanderen Noord, het parcours van peter Rik Verheye.

De fietslus doet de mooiste plekken in de regio aan en wordt volledig en duidelijk bepijld. Je hoeft het parcours dus niet altijd bij de hand te hebben. Wil je het parcours in detail bekijken, registreer je dan voor Iedereen 1000.

Lus West-Vlaanderen - noord

Rik Verheye: 'Zodat kankeronderzoek in de toekomst nog meer mensen kan helpen'

Een fiets - ‘een hele goeie zelfs’ - heeft Rik Verheye al, de nodige motivatie ook. Hij ligt dus op koers om van 10 tot en met 16 mei alles te geven tijdens Iedereen 1000. Op één klein detail na. ‘Ik heb niet zoveel getraind als ik had gewild’, geeft de acteur toe. ‘Nadat ik mijn fiets kocht tijdens de eerste lockdown vorig jaar, was het plan om die heel regelmatig van stal te halen. Ik heb daarom bijvoorbeeld ook de Woestijnvis-koersoutfit in veelvoud. Alleen heb ik die nog niet in veelvoud gebruikt.

De vraag om peter te worden van Iedereen 1000 en mee te trappen tegen kanker, kwam voor Rik dus precies op het juiste moment. ‘De zadelpijn zal extreem zijn, maar ik wil toch proberen om tijdens de hemelvaartweek elke dag op de fiets te zitten’, neemt hij zich voor. ‘Zoals zowat iedereen, ben ook ik namelijk al van dichtbij geconfronteerd met kanker. Het afgelopen jaar nog’, vertelt Rik.

'Een kankerverhaal, dat komt altijd hard binnen.'

Rik Verheye

Peter van Iedereen 1000

‘Dat komt telkens hard binnen. Natuurlijk wil ik het kankeronderzoek dus steunen. Zodat het in de toekomst nog verder staat en nog meer mensen worden geholpen. Als dat dan nog eens kan door te fietsen in mijn eigen geboortestreek, dan is dat mooi meegenomen.’

Rik trapt bovendien niet alleen. Onderweg zal hij regelmatig andere fietsers van Iedereen 1000 kruisen, en in gedachten rijden ook enkele mensen die kanker kregen met hem mee. ‘Zij zijn zeker en vast een extra motivatie om op de fiets te springen’, besluit Rik.