Wat met het geld

iedereen 1000

Wat met het geld?

'Je hebt kanker.' Het verdict valt elk jaar voor meer dan 41.000 Vlamingen. Hoewel kanker steeds beter kan worden behandeld, overleeft 1 op de 3 de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog langdurige gevolgen. Daarom blijft Kom op tegen Kanker investeren in kankeronderzoek.

Om kankerpatiënten hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling te bieden, blijft kankeronderzoek immers broodnodig. Daar loopt het soms toch mis. Vaak is dit soort patiëntgericht onderzoek commercieel minder interessant, waardoor de farmaceutische industrie er niet in investeert. Ook voor onderzoek naar de behandeling van zeldzame kankers, is er soms te weinig interesse omdat het aantal patiënten te klein is. Bovendien zijn de middelen die de overheid ter beschikking stelt, slechts beperkt.

Daarom sprongen de fietsers van Iedereen 1000 en Kom op tegen Kanker bij. Wij investeren de opbrengst van Iedereen 1000 in onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor het welzijn van de patiënt én waarbij de financiële nood het hoogst is. Daar ondervinden kankerpatiënten al heel snel de voordelen van.

Dat merkte ook Sofie Joris al, als oncologe in het UZ Brussel:

Hoe we beslissen welk onderzoek steun krijgt en hoe jij zeker kunt zijn dat je geld goed wordt besteed? Dat vertelt Erwin Lauwers, verantwoordelijke Projectfinanciering Biomedisch Onderzoek bij Kom op tegen Kanker, je graag in onderstaande video’s:

Vragen?

Mail naar iedereen1000@komoptegenkanker.be en we helpen je graag verder.