beeldbellen telefoon babbel dag tegen kanker

Individuele babbels voor kankerpatiënten/naasten

Dag tegen Kanker 2020

Omdat onze vrijwilligers dit jaar op de Dag tegen Kanker geen gele lintjes zullen uitdelen in de ziekenhuizen, hebben we hen opgeroepen om zich op te geven voor een individuele babbel met een kankerpatiënt of naaste.

Het coronavirus heeft op heel wat invloed, en dus ook op onze Dag tegen Kanker. We vinden het echter belangrijk dat de Dag tegen Kanker ook dit jaar kan doorgaan. En dat doen we op een aangepaste manier, met respect voor de veiligheidsvoorschriften. Een van de nieuwe initiatieven is het aanbod van individuele babbels met een van onze vrijwilligers. 

Heb je als kankerpatiënt of naaste zin in een ontspannende babbel of nood aan een luisterend oor? Dan kun je op 13, 14 en 15 oktober een beroep doen op onze vrijwilligers. Op vier verschillende, coronaveilige manieren, vanop afstand of ter plaatse. Klik op het soort babbel om alle tijdstippen (en locaties) te zien, en meld je aan voor een babbel:

  • Telefonische babbel: een vrijwilliger belt je op een door jou gekozen tijdstip op voor een babbel,
  • Beeldbelbabbel: een babbel via Whatsapp, Zoom of Skype, op een door jou gekozen tijdstip,
  • Raambabbel: een vrijwilliger komt naar jou thuis, naar het ziekenhuis, naar het woonzorgcentrum ... voor een babbel aan het raam (of sowieso op veilige afstand),
  • Wandelbabbel: een vrijwilliger komt naar je thuis of naar een afgesproken plaats voor een babbel tijdens een wandeling samen.

Babbelbus

Op 15 oktober plaatst Kom op tegen Kanker een heuse babbelbus in het Prinsenpark in Retie. Kankerpatiënten en naasten kunnen er terecht voor een coronaveilige babbel met een van onze vrijwilligers, een individuele workshop of een wandeling.

Update: in extremis hebben we moeten beslissen dat de babbelbus er op 15 oktober toch niet zal staan.