voeding groenten snijden

Infosessie Kanker en voeding

Dag tegen Kanker 2020

In deze digitale infosessie komen verschillende aspecten rond kanker en voeding aan bod:

  • Wat is kanker en door welke factoren wordt kanker beïnvloed?
  • Wat is de rol van voeding?
  • Welke factoren in de voeding bevorderen het ontstaan van kanker?
  • Zijn er beschermende componenten in voeding aanwezig?
  • Wat is de rol van knoflook, koolsoorten, ruw vezel, vitaminen en sporenelementen?
  • ...

Op deze en andere vragen geeft Eric De Maerteleire, die jarenlang onderzoek verrichtte rond het thema kanker en voeding, een duidelijk en helder antwoord in het licht van wat de wetenschappelijke wereld tot hiertoe heeft gevonden.​

Spreker: dr. ig. Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen

Herbekijk de sessie: deel 1 & deel 2

De infosessie kadert in het digitaal aanbod dat Kom op tegen Kanker organiseert in de week van de Dag tegen Kanker. Bekijk het volledige programma.

Meer info