intimiteit seksualiteit kussend ouder koppel

Infosessie Kanker, intimiteit en seksualiteit

Dag tegen Kanker 2020

Tijdens deze infosessie wordt ingegaan op de problemen die kunnen ontstaan in het intiem en seksueel leven van mensen wanneer zij geconfronteerd worden met kanker. Er worden ook enkele praktische handvatten aangereikt ter ondersteuning. Het webinar is geschikt voor zowel alleenstaanden als koppels en kan ook zeer interessant zijn voor zorgprofessionals.

Enkele vragen die aan bod komen: Wat is intimiteit? Wat is seksualiteit? Welke seksuele dysfuncties kunnen optreden bij mannen en bij vrouwen? Wat zijn de effecten van chemotherapie op het libido? Welke gevolgen heeft de behandeling op de fertiliteit en hoe laat je dat onderzoeken? Wat doen chirurgie, chemotherapie, radiotherapie en hormoontherapie met de seksuele beleving van bijvoorbeeld een borstkanker- of prostaatkankerpatiënt? Waar vind je goede informatie, en wie kan je helpen? ... 

De sprekers reiken daarnaast enkele praktische handvatten aan om, ondanks het ziek zijn, bewust te worden van de vele verschillende intimiteitsbelevingen en de hulpmiddelen die er bestaan om je daarin te ondersteunen. 

Sprekers: Birgit Vanhoorden, seksuologe UZ Gent (theoretisch luik) en Katrien Devalez, verpleegkundig consulente pelviene oncologie UZ Gent (praktische tips)

Herbekijk de infosessie

De infosessie kaderde in het digitaal aanbod dat Kom op tegen Kanker organiseerde in de week van de Dag tegen Kanker 2020. Bekijk het volledige programma.

Meer info