Kankerlijn anderstalige uren

Kankerlijn in jouw moedertaal

Zit je met vragen rond kanker of heb je nood aan een warme babbel? Misschien word je dan wel het liefst geholpen in je eigen moedertaal. Daarom kun je bij de Kankerlijn nu ook (anoniem) terecht in het Marokkaans-Arabisch en Berbers.

kankerlijn tekstballonnen

informatie

kankerlijn bankje

luisterend oor

kankerlijn tafel

advies

kankerlijn anderstalig button

Maandag tussen 13 en 16 uur: Marokkaans-Arabisch  

Dinsdag tussen 13 en 16 uur: Berbers

Kom op tegen Kanker wil er zijn voor iedereen, ook in een diverse samenleving die snel verandert. En om te kunnen helpen, is het belangrijk dat we elkaar goed begrijpen. Maar we merken dat taal soms een drempel is om te bellen naar de Kankerlijn. Want moeilijke of emotionele gesprekken doe je vaak het liefst in je moedertaal.

Om nog meer mensen te kunnen bereiken, starten we daarom met een proefproject: vrijwilligers van de Kankerlijn staan je vanaf nu ook te woord in het Marokkaans-Arabisch en/of Berbers. Binnenkort kun je ook bellen in het Turks en Italiaans. 

inclusiviteit vrouw hoofddoek telefoon kankerlijn anderstalig

Kom op tegen Kanker brengt (ex-)kankerpatiënten met een migratieachtergrond ook in contact met zorgvrijwilligers die dezelfde taal en cultuur delen. Zij helpen jou bij vragen en zorgen, thuis of in het ziekenhuis, en zijn er wanneer je nood hebt aan een gesprek. Lotgenoten ontmoeten en verhalen delen, kan tijdens één van de koffienamiddagen of praat- en steungroep. Meer info