Kom op en wandel

Kom op en wandel

Wandelen doet deugd. Dat hebben we massaal (her)ontdekt. Tegelijk hebben we, onder meer door het vele thuiswerken, nog nooit zoveel gezeten als nu. En zitten, dat is het nieuwe roken. Daarom moedigen wij iedereen aan om in beweging te komen en te gaan stappen. Kom op en wandel. 

Het helpt je om je conditie op peil te houden. Het verlaagt je risico op bepaalde ziekten. Het verdrijft de stress en helpt je om je lekker in je vel te voelen. Wandelen is goed. Voor lichaam én geest. Trek je wandelschoenen aan en ga op stap. Al na 30 minuten voel je dat het wonderen doet. 

Wandelen is goed voor iedereen. En bijna iedereen kan het doen. Het kost weinig moeite. En het effect voel je bijna meteen. Ook mensen met kanker hebben er veel baat bij. Wandelen heeft een helende kracht. Het bevordert het herstel. En brengt je innerlijke rust. Wandelen is heilzaam voor je lichaam en heilzaam voor je geest.

Wij zetten je op weg — letterlijk 

Wandelen kun je bijna overal doen. Maar niks is zo heilzaam als stappen in het groen. Samen met Natuurpunt hebben wij in elke Vlaamse provincie een Kom op tegen Kanker-wandelpad uitgestippeld. Een wandelpad om even bij stil te staan. Om tot rust te komen, je hoofd te legen en je te laten betoveren. Met je gedachten bij een gedicht speciaal geschreven voor de gelegenheid. Dat gedicht kun je onderweg ontdekken, al lezend of al luisterend. Als je de QR-code op de mooie paal met het gedicht scant, wordt het immers aan je voorgelezen door niemand minder dan de dichter zelf. Je zintuigen bij de natuur dus. En met elke stap die je zet: dichter bij jezelf.

Wandelen bij of na kanker: dat doet deugd

Lut Drabs, patiënte
Spaarvarken

Laten we samen kanker verslaan 

Kanker verslaan, zodat we geen geliefden meer aan de ziekte verliezen: dat is onze droom. Help jij ons om die waar te maken?

In samenwerking met:

Logo natuurpunt

Trouwe partners:

logo kbc en een