Kom op en wandel

Het Vinne provincie Vlaams-Brabant

Wist je dat het Vinne op een belangrijke vogeltrekroute ligt? Combineer dat met het grootste natuurlijke binnenmeer in Vlaanderen, en je weet dat je een toeschouwer bent van prachtige taferelen. Zo dacht dichter Lisette Ma Neza er ook over. En schreef speciaal voor het Kom op tegen Kanker-wandelpad een gedicht.

Knuppelpad door moerassig gebied

Grootste natuurlijke binnenmeer in Vlaanderen

Beleef de natuur ten volle dankzij de wandelpaden, knuppelpaden, uitkijktorens en vogel- en schuilhutten. In dit bijzonder kindvriendelijke natuurdomein, met speeltuin, leren kinderen al spelend over het meer en de heideachtige begroeiing. En dan moet het beste nog komen. Het gedicht van Lisette Ma Neza.

Stilstaan en kijkend over het stilstaande water

Ongeveer in het midden van de wandeling het zover. Dan vind je de houten paal waarin het gedicht van Lisette Ma Neza is gebrand. Combineer dit met een blik die eindeloos over het water tuurt en de vele vogels die als slingers het luchtruim kleuren. Dan weet je: hier sta je goed stil.

Lisette Ma Neza schrijft naar naam op de paal

Lisette Ma Neza (1997) staat bekend om haar scherpe pen en poëzieperformances. Met poëzie, al dan niet geschreven of geslamd zoekt ze naar haar eigen identiteit, haar gender, haar geschiedenis en plaats in de wereld. Ze vertelt verhalen van nu, van haar ouders, groot- en voorouders. Ze publiceert het allerliefst op het podium. Haar performances balanceren tussen pijnlijk direct en verliefde naïviteit en ze grijpen het publiek dikwijls bij de keel.

Lisette Ma Neza poseert naast paal

Handig om te weten

  • Bezoekerscentrum Het Vinne, Ossewegstraat 70, 3440 Zoutleeuw.
  • Alle praktische informatie over de bereikbaarheid en de openingsuren van het bezoekerscentrum
  • Parking aanwezig.
  • Kom op tegen Kanker-wandelpad Het Vinne telt 5,5 kilometer en is bewegwijzerd.
  • Vanuit het treinstation van Sint-Truiden kan je de belbus nemen.
  • Hele jaar door toegankelijk.
  • Laarzen of stevige wandelschoenen zijn aanbevolen want het wandelpad is niet geasfalteerd.
  • Rolstoelgebruiker? In bezoekerscentrum kan je een wombat uitlenen. Een rolstoel speciaal ontworpen zodat mensen met beperkte mobiliteit ook het natuurgebied kunnen bezoeken. Niet aanbevolen bij regenachtig weer.
  • Wel toegankelijk voor kinderwagens met grote wielen.
  • Honden welkom, aan de leiband.
Pad het Vinne

Ontdek de andere wandelpaden

Wandelen kun je bijna overal doen. Maar niks is zo heilzaam als stappen in het groen. Samen met Natuurpunt hebben wij in elke Vlaamse provincie een Kom op tegen Kanker-wandelpad uitgestippeld.

Ontdek de wandelpaden

In samenwerking met:

logo natuurpunt - het vinne

Trouwe partners:

logo