Hoe werkt het?

Lichtpuntjes tegen kanker

Waarom deze actie?

Elke dag krijgen 112 mensen in Vlaanderen te horen dat ze kanker hebben. Hoewel behandelingen steeds beter worden, overleeft meer dan 1 op 3 de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog lang gevolgen. Vandaag leven zo 222.509 mensen in Vlaanderen met kanker of de gevolgen ervan. De ziekte heeft een enorme impact op hun leven. In deze moeilijke tijden voor de zorg en voor onze samenleving des te meer.

Daarom zorgt Kom op tegen Kanker voor ondersteuning op een heleboel manieren: praktische hulp, deskundige info op maat, contact met lotgenoten, financiële steun, een luisterend oor op elk moment en extra houvast in coronatijden. Een voor een zijn het lichtpuntjes waar zij kracht uit putten. Met jouw bijdrage zorg je er mee voor dat kankerpatiënten alle zorg krijgen die ze verdienen.

Hoe werkt het?

Je kunt als individu of samen met vrienden of familie een lichtpuntje opdragen aan iemand. Dat is eenvoudig, veilig en gebeurt volledig online. Tot vrijdagmiddag 13 november om 12 uur kun je meedoen. Meedoen als bedrijf of als gemeente? Dat kan uiteraard ook. Via lichtpuntjes@komoptegenkanker.be kun je het aanbod specifiek voor bedrijven (met extra visibiliteit) opvragen. 

 1. Bepaal aan wie jij een lichtpuntje wilt opdragen. De naam van die persoon schrijven wij met de hand op jouw lampion. Alle lampionnen worden midden november samengebracht op één locatie in Vlaanderen. Ze zullen het Grootste Lichtpunt tegen Kanker vormen. De naam op het lichtpuntje bevat maximaal 25 tekens.
   
 2. Vertel waarom je die naam op een lampion wilt laten schrijven. Wil je iemand troosten, steunen of bedanken? Of is het een aandenken aan een dierbare die je verloren bent? Alle namen met bijhorend verhaal worden als lichtpuntjes op onze website geplaatst.
   
 3. Jouw bijdrage is een lichtpuntje tegen kanker. Je kunt zelf bepalen hoeveel je voor een lichtpuntje betaalt met een minimum van 25 euro. Je kunt gerust ook samenleggen met vrienden, familie of collega’s op voorhand. De netto-opbrengst geeft gaat rechtstreeks naar de zorginitiatieven van Kom op tegen Kanker.
   
 4. Let wel, het gaat hier niet om een gift. Jouw bijdrage is dus niet fiscaal aftrekbaar en geeft geen recht op een fiscaal attest. Dat komt doordat de lampion en je verhaalpublicatie door de wetgeving als een tegenprestatie worden gezien.  
   
 5. Deel je lichtpuntje via sociale media of e-mail en nodig je vrienden of familie uit om ook een lampion te kopen. Zo help je ons om samen met duizenden anderen het Grootste Lichtpunt tegen Kanker te vormen. 
   
 6. In de aanloop naar 14 november, worden alle lampionnen samengebracht op één locatie in Vlaanderen. Benieuwd hoe dat karwei verloopt? Volg het op onze tijdslijn: www.lichtpuntjestegenkanker.be/op-weg-naar. En stem vooral af op Eén zaterdagavond om 19.40 uur. Voor de hartverwarmende apotheose van deze actie: de uitzending Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker.

Trouwe partners:

Partners logo