Hoe werkt het?

Lichtpuntjes tegen Kanker

Waarom deze actie?

Elke dag krijgen 112 mensen in Vlaanderen te horen dat ze kanker hebben. Hoewel behandelingen steeds beter worden, overleeft meer dan 1 op 3 de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog lang gevolgen. Vandaag leven zo 222.509 mensen in Vlaanderen met kanker of de gevolgen ervan. 
 
Daarom zorgt Kom op tegen Kanker voor ondersteuning op een heleboel manieren: praktische hulp, deskundige info op maat, contact met lotgenoten, financiële steun, een luisterend oor op elk moment. Een voor een zijn het Lichtpuntjes waar zij kracht uit putten. Met jullie bijdrage zorgen jullie er mee voor dat kankerpatiënten alle zorg krijgen die ze verdienen.

Hoe een Lichtpuntje kopen?

Je kunt als individu of samen met vrienden of familie een Lichtpuntje opdragen aan iemand, je kunt dit eenvoudig aankopen via de website. Lampionnen die aangekocht worden tot vrijdag 24 februari 20u worden nog toegevoegd aan het grootste lichtpunt tegen kanker. Latere aankopen worden enkel toegevoegd aan de Lichtpuntjes op de website. 

 1. Bepaal aan wie jij een Lichtpuntje wilt opdragen. De naam van die persoon schrijven wij met de hand op jouw lampion. Alle lampionnen worden in aanloop naar 24 februari samengebracht op één locatie in Vlaanderen. Ze zullen het grootste lichtpunt tegen kanker vormen. De naam op het Lichtpuntje bevat maximaal 25 tekens.
   
 2. Vertel waarom je die naam op een lampion wilt laten schrijven. Wil je iemand troosten, steunen of bedanken? Of is het een aandenken aan een dierbare die je verloren bent? Alle namen met bijhorend verhaal worden als lichtpuntjes op onze website geplaatst.
   
 3. Jouw bijdrage is een Lichtpuntje tegen kanker. Je kunt zelf bepalen hoeveel je voor een lichtpuntje betaalt met een minimum van 10 euro. Je kunt gerust ook samenleggen met vrienden, familie of collega’s op voorhand. Wanneer je 40 euro of meer geeft voor een Lichtpuntje, krijg je een postkaart met jouw Lichtpuntje toegestuurd. De netto-opbrengst gaat rechtstreeks naar de zorginitiatieven van Kom op tegen Kanker.  De postkaarten worden verstuurd in de loop van de maand maart.
   
 4. Let wel, het gaat hier niet om een gift. Jouw bijdrage is dus niet fiscaal aftrekbaar en geeft geen recht op een fiscaal attest. Dat komt doordat de lampion en je verhaalpublicatie door de wetgeving als een tegenprestatie worden gezien.  
   
 5. Deel je Lichtpuntje via sociale media of e-mail en nodig je vrienden en familie uit om ook een lampion te kopen. Zo help je ons om samen met duizenden anderen het grootste lichtpunt tegen kanker te vormen. 
   
 6. In de aanloop naar 24 februari, worden alle lampionnen samengebracht in de Schorre in Boom. Benieuwd hoe dat karwei verloopt? Volg het op ons Facebook-event. En stem vooral af op Eén vrijdagavond om 19.30 uur voor de hartverwarmende apotheose van deze actie en het ontsteken van het grootste lichtpunt: de uitzending Lichtpuntjes tegen Kanker.
Campagne van
campagne van
Trouwe partners:
sponsors lichtpuntjes