Over deze actie

Lichtpuntjes tegen Kanker

Wat zijn Lichtpuntjes?

Lichtpuntjes zijn een krachtig teken van hoop, warmte, steun en troost in moeilijke momenten. Voor iedereen die geraakt wordt door kanker. Die Lichtpuntjes mag je trouwens letterlijk nemen. Kom op tegen Kanker en Eén roepen heel Vlaanderen op om een lampion te kopen. Zo draag je een Lichtpuntje op aan een dierbare. Zijn of haar naam schrijven we met de hand op jouw lampion in het grootste lichtpunt, dat ontsteken we op 24 februari tijdens een pakkende live show op Eén. En je bijhorende boodschap? Die schrijf je online neer, waarna die een plekje krijgt op onze website tussen alle andere verhalen. Je kan je Lichtpuntje ook online laten schitteren.

Gepersonaliseerde postkaart

Als je een Lichtpuntje aankoopt voor 40 euro of meer, ontvang je een postkaart met jouw Lichtpuntje. Zo is je Lichtpuntje thuis ook dichtbij.  De postkaarten worden verstuurd in de loop van de maand maart.

postkaart 1
postkaart 2

Kijk naar Lichtpuntjes tegen Kanker op Eén

Kijk van 20 tem 24 februari dagelijks naar Lichtpuntjes tegen Kanker op Eén en ontdek alle pakkende en hoopvolle verhalen. Op vrijdagavond 24 februari sluiten we af met een hartverwarmende apotheose, dan ontsteken we het grootste lichtpunt tegen kanker.

Volg de opbouw van het grootste lichtpunt

In de aanloop naar 24 februari worden alle lampionnen samengebracht in de Schorre in Boom. Benieuwd hoe dat karwei verloopt? Meld je aan voor ons Facebook-event en volg alle ontwikkelingen op de voet.  Je kan die week ook afzakken naar de Schorre om jouw Lichtpuntje ter plekke te kopen, dan kan je zelf de naam van jouw dierbare op de lampion schrijven. Je bent welkom van 21 februari tem 24 februari, telkens van 10u30 tot 16u.

Lichtpuntjes

Hoe jouw bijdrage kankerpatiënten helpt

Zorgvrijwilliger

Kanker heeft een grote impact op het leven van mensen. En op dat van hun naasten. Met jouw bijdrage zorg je ervoor dat kankerpatiënten alle zorg krijgen die ze verdienen. Kom op tegen Kanker biedt hen ondersteuning op een heleboel manieren: praktische hulp, deskundige info op maat, contact met lotgenoten, financiële steun, een luisterend oor op elk moment en nog veel meer.

Lees meer over onze zorginitiatieven.

Campagne van
campagne van
Trouwe partners:
sponsors lichtpuntjes