Over deze actie

Lichtpuntjes tegen kanker

Wat zijn lichtpuntjes?

Lichtpuntjes zijn een krachtig teken van hoop, steun en troost in donkere dagen. Voor iedereen die geraakt wordt door kanker. Die lichtpuntjes mag je trouwens letterlijk nemen.

Kom op tegen Kanker roept heel Vlaanderen op om een lampion te kopen. Zo draag je een lichtpuntje op aan een dierbare. Zijn of haar naam schrijven we met de hand op jouw lampion. En je bijhorende boodschap? Die schrijf je online neer, waarna die een plekje krijgt op onze website tussen alle andere verhalen. Als je een lichtpuntje aankoopt voor 50 euro of meer, ontvang je een lichtgevende poster. Zo kan je laten zien aan wie jij een lichtpuntje opdraagt. 

Poster Lichtpuntjes 2021

In de aanloop naar 27 november, worden alle lampionnen samengebracht. Benieuwd hoe dat karwei verloopt? Meld je aan voor ons Facebook-event en volg alle ontwikkelingen op de voet. En stem vooral af op Eén zaterdagavond 27 november om 19.40 uur. Voor de hartverwarmende apotheose van deze actie: de uitzending Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker.

Hoe jouw bijdrage kankerpatiënten helpt

Zorgen

Kanker heeft een grote impact op het leven van mensen. En op dat van hun naasten. In deze moeilijke tijden voor de zorg en voor onze samenleving des te meer. Met jouw bijdrage zorg je ervoor dat kankerpatiënten alle zorg krijgen die ze verdienen. Kom op tegen Kanker biedt hen ondersteuning op een heleboel manieren: praktische hulp, deskundige info op maat, contact met lotgenoten, financiële steun, een luisterend oor op elk moment en extra houvast in coronatijden. Een voor een zijn het lichtpuntjes tegen kanker.

Lees meer over onze zorginitiatieven.

Ontdek de verhalen achter elk lichtpuntje

Kanker is afzien, wenen, doorbijten … Dat weten Goedele, Dorothy, Eric en Kristien, en Aline en haar mama als geen ander. Nog tijdens je revalidatie met de fiets La Redoute beklimmen, een tattoo laten zetten als aandenken aan je zoon, met tranen in de ogen maakte Eric nog de verjaardag van buurjongen Seppe mee, je dochter al haar zorgen even zien vergeten wanneer ze haar balletschoenen aantrekt en weer danst. Lichtpuntjes geven hen kracht. 

Trouwe partners:

Partners