Lintjes Dag tegen Kanker

Op radio, tv en sociale media

Dag tegen Kanker 2020

Ook op radio en televisie zal de Dag tegen Kanker flink wat aandacht krijgen, en de sociale media willen we graag doen overspoelen door een gele golf van solidariteit.

 • Op 10 oktober trappen we onze publiekscampagne af, met spotjes op de radio en op sociale media.
 • Televisiezender Eén, onze trouwe partner, brengt in de week van 12 oktober vier speciale uitzendingen naar aanleiding van de Dag tegen Kanker:

  Dagelijkse kost: van maandag 12 t.e.m. vrijdag 16 oktober, om 18.15u
  Een hele week lang steekt Jeroen Meus kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem vanuit zijn keuken in Leuven. Hij kookt voor zijn buurtbewoners in de hoop dat zij de verschrikkelijke ziekte even kunnen vergeten,

  Durf te vragen: dinsdag 13 oktober om 20.40u
  In een speciale uitzending van Durf te vragen nodigt Siska Schoeters 7 mensen uit die kanker hebben (gehad): Maja (34), Eric (68), Ona (17), Kris (40), Hada (48), Elly (59) en Joyce (30). Siska stelt hen alle vragen die we niet altijd durven te stellen, en zij antwoorden eerlijk en openhartig.

  + Special VRT NWS Mijn kanker: woensdag 14 oktober om 21.30u
  In deze special volgt reporter Machteld Libert twee jonge mensen wiens leven helemaal overhoop werd gegooid door kanker. Valerie (29) krijgt te horen dat ze een agressieve borstkanker heeft. Olivier (46) heeft oorspeekselklierkanker, en na vele operaties blijkt hij ook uitzaaiingen te hebben op de longen, uitzaaiingen die niet meer weggenomen kunnen worden.

  A day to remember: donderdag 15 oktober om 20.40u
  Lieve Blancquaert ontvangt in haar fotostudio opnieuw mensen die een dierbare hebben verloren aan kanker. Zij hebben als het ware 'een afspraak' met hun geliefde.

  + Ook in Iedereen beroemd van donderdag 15 oktober (19.40u) wordt aandacht geschonken aan kanker. In de vlogrubriek antwoorden een achttal mensen op vragen als 'Hoe aanwezig is kanker in jouw leven?' en 'Wat betekent kanker voor jou?'.

  Meer info over de programma's 
   
 • We roepen heel Vlaanderen op om kankerpatiënten en hun naasten ook op sociale media een hart onder de riem te steken, door het delen van het gele lintje en door deel te nemen aan de langste hartslag.
banner trouwe partners één kbc dag tegen kanker