Plantjesweekend Guido en Silke

Het Plantjesweekend

Praktische info voor teamverantwoordelijken

Ben je teamverantwoordelijke van een plantjesteam? Hieronder vind je alle praktische info op een rijtje.

Bewaar de plantjes koel en droog

Zorg voor een donkere, droge en koele bewaarplek tot aan de verkoop. Zet de dozen indien mogelijk open. Zo blijven de azalea's langer fris.

Zitten er deuken in de onderste dozen? Dan ontstapel je de dozen best meteen.

Plantjes in doos

Een lekkere verrassing

Bij de plantjes krijg je een gratis koffie- en theepakket met lekkers zodat je je team van vrijwilligers in de watten kan leggen tijdens of na afloop van de verkoop. De leveranciers doen de inhoud cadeau, het doet dus niets af van de opbrengst van het Plantjesweekend.  Geniet er met volle teugen van!  

 

Maak reclame

Vind hier hapklaar campagnemateriaal om je verkoop in de kijker te zetten op sociale media, in een mailtje, via Hoplr … Maak er gebruik van. Zo weet je hele omgeving waar en wanneer ze bij jou een plantje kunnen kopen. 

Megafoon

 

Wees herkenbaar

Vraag je teamleden om een T-shirt of hesje aan te trekken en speld allemaal een button op. Zo zijn jullie herkenbaar als vrijwilligers voor Kom op tegen Kanker.

hesje en button
test Caroline

 

Pimp jullie verkoopstand

Gebruik de dozen waarin de azalea’s worden geleverd om snel een originele toonbank te bouwen. Met de vlaggen en affiches ziet elke voorbijganger in één oogopslag voor welk goed doel jullie plantjes verkopen. 

Geldzaken

 
Willen kopers met smartphone betalen? Dat kan! 
Geld ontvangen 
  • Payconiq maakt voor jouw plantjesteam een unieke QR-code aan die is gekoppeld aan jullie plantjesteam voor 2022. Begin september ontvang je een omslag in de brievenbus met daarin onder andere enkele kaartjes met de QR-code voor jouw plantjesteam. De QR-code van vorig jaar kan niet meer gebruikt worden.
  • Leg deze kaartjes op een goed zichtbare plek aan je verkoopstand voor kopers die mobiel willen betalen. 
  • De koper scant de code met de app Payconiq by Bancontact, ING of KBC Mobile. 
  • Een azalea kost 8 euro, dus dat bedrag staat automatisch ingevuld in de app. Let wel: koopt de koper meer plantjes, dan moet hij het bedrag manueel aanpassen. Een vrije bijdrage zonder aankoop van een plantje kan ook. 
  • Eens het bedrag is ingevuld, bevestigt de koper zijn betaling door zijn pincode in te geven in de app, en krijgt hij op zijn smartphone een bevestiging te zien. Verzoek de koper om dit bevestigingsscherm aan jou te tonen. Zo weet jij dat de betaling geslaagd is. 
  • Het geld komt rechtstreeks op onze rekening. 
PW 2022 payconiq

Overloop dit stappenplan met je teamleden. 

Ben je er nog niet mee vertrouwd? Geen nood! In de omslag die je begin september van ons ontvangt zit ook een affiche met een handleiding. Die kan je voor je team aan de stand ophangen ter ondersteuning. Je hebt het zo in de vingers! 

Betalingen bekijken achteraf

Wil je tijdens of na het Plantjesweekend graag een overzicht van alle Payconiq-betalingen bekijken? Enkele seconden na de betaling zijn de transacties zichtbaar in het handelaarsportaal van de Payconiq-app. Je ziet het bedrag, tijdstip en voornaam van de koper. Opgelet: wanneer de QR-kaartjes op meerdere verkooplocaties worden gebruikt, kun je niet zien welke transactie op welke locatie gebeurde. 

Om toegang te krijgen tot je persoonlijke handelaarsportaal ontving je een mail van Payconiq zelf.  Om aan de slag te gaan dien je enkel in te loggen en een wachtwoord aan te maken. Andere stappen hoef je niet te ondernemen, die maken wij voor jou in orde. Bekijk hier de  handleiding van het handelaarsportaal van Payconiq.  

Indien je de Payconiq-betalingen voor jouw plantjesteam niet wenst te bekijken, mag je de e-mails van Payconiq negeren.

Geld-munten
Tips voor betalingen met cashgeld
 
Voorzie wisselgeld 

Zorg voor voldoende briefjes en munten om weer te geven op klanten die cash willen betalen. Je kunt daarvoor terecht bij je vertrouwde bank. Zij rekenen hier mogelijk wel een kost voor aan. KBC voorziet deze dienst gratis voor het plantjesweekend. Maak enkele weken op voorhand reeds een afspraak.

Stort je centen 

Stort de opbrengst van de verkoop zo snel mogelijk en ten laatste op 31 oktober 2022 op rekeningnummer BE91 4300 3617 0176.  

Heb je vóór 25 juli een KBC-stortingskaart van het Plantjesweekend aangevraagd?  

  • Dan kun je de geldbriefjes storten aan een KBC-bankautomaat, met vermelding van je actienummer in de vrije mededeling. Het geld belandt rechtstreeks op onze rekening. Je actienummer vind je terug op de envelop om het geld in te bewaren, op je teampagina en op je actieattest. Zonder vermelding van je actienummer weten we niet van welk team de opbrengst komt.  
  • Muntstukken kun je niet aan de automaat storten, maar breng je binnen in een kantoor van KBC Bank & Verzekering. Daarvoor heb je een afspraak nodig. Maak deze nu alvast voor meteen na het Plantjesweekend, want soms is er een wachttijd van enkele weken. Vergeet je actienummer niet te melden aan de loketbediende bij de storting. 

Heb je geen KBC-stortingskaart aangevraagd?  

  • Geen zorgen, je kunt het geld overschrijven van jouw rekening naar de onze: BE91 4300 3617 0176. Het is belangrijk dat je dan als vrije mededeling je actienummer vermeldt, zodat we weten van welk team de opbrengst komt. 
  • Of je kunt het geld (briefjes en munten) afgeven in een kantoor van KBC Bank & Verzekering. Maak daarvoor tijdig een afspraak, en vergeet je ook hier je actienummer niet te melden aan de loketbediende bij de storting. 
Wij staan voor je klaar

Wij staan voor jullie klaar

Een team medewerkers staat het hele Plantjesweekend paraat om jullie bij te staan. We bellen je zaterdag om te horen hoe de verkoop loopt. Heb je vragen? Plantjes te kort of te veel? Contacteer ons zo snel mogelijk. 

Deel je foto’s en filmpjes met #plantjesweekend

Neem tijdens het Plantjesweekend foto’s! Deel ze op sociale media met #plantjesweekend en plaats ze in het online fotoalbum. De leukste beelden krijgen een plaats op onze website, sociale media en in ons magazine.

Plantjesteam-2018

 

Goed om weten: je bent verzekerd

Het kan iedereen overkomen: een auto-ongeluk, vallen, iemand anders per ongeluk schade berokkenen … Als vrijwilliger ben je verzekerd via Kom op tegen Kanker. Lees hier welke verzekering welke risico’s dekt.

verzekering