Vacature: adviseur inloophuizen

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker helpt ervoor te zorgen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen de ziekte overleven en dat de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten verbetert. Om dat te bereiken investeren we in zorg, wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. We kunnen rekenen op de steun van duizenden sympathisanten. Via hun giften, acties en legaten gaan we samen voor een wereld zonder kanker. Onze organisatie bestaat uit een 90-tal vaste medewerkers, honderden vrijwilligers en duizenden actievoerders en donateurs.

Om deze ambitieuze plannen waar te maken, versterken we onze organisatie met een voltijdse ADVISEUR INLOOPHUIZEN.  

Je functie

Je begeleidt inloophuizen die steun krijgen van Kom op tegen Kanker. Inloophuizen bieden mensen met en na kanker informatie, een luisterend oor en lotgenotencontact. (Ex-)patiënten kunnen er ook terecht voor ontspanning of een creatieve activiteit. Zo helpen deze huizen hen op een laagdrempelige manier op weg naar een (nieuwe) kwaliteitsvolle invulling van hun leven.

Inloophuizen zijn privé-initiatieven die bij Kom op tegen Kanker inhoudelijke en/of financiële steun krijgen, als ze aan de voorwaarden voldoen en hun werkwijze overeenstemt met onze blauwdruk. Lees meer over onze steun aan inloophuizen.

 • Je bent van bij het begin betrokken bij de opstart van inloophuizen. Met jouw expertise en netwerk geef je nieuwe inloophuizen een flinke duw in de rug. 
 • Je coacht en begeleidt de huizen richting duurzame en professionele groei. Zo help je hen om na verloop van tijd zelfstandig te functioneren.
 • Er komt heel wat kijken bij de werking van een inloophuis: het psychosociale aanbod, financieel beheer, zakelijk bestuur, een vrijwilligersbeleid, fondsenwerving, communicatie … Je bundelt de kennis en expertise die we in huis hebben, draagt die verder uit en creëert op die manier heel wat meerwaarde voor de inloophuizen en zorginitiatieven die Kom op tegen Kanker steunt.
 • Je bent het aanspreekpunt voor inloophuizen, maar werkt evengoed outreachend. Je ziet noden en kansen en legt op een actieve manier contact. Je gaat geregeld ter plaatse en staat de coördinatoren van de huizen bij met raad en daad.
 • Je biedt de huizen opleidingsmogelijkheden aan om hun werking te professionaliseren. Je brengt inloophuizen met elkaar in verbinding om ervaringen en ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Dit lerend netwerk helpt hen om samen verder te groeien.
 • Je werkt in tandem met onze expert vernieuwende zorgprojecten. Die ziet toe op de financiële ondersteuning, waar jouw focus ligt op de inhoudelijk begeleiding.
 • Je volgt de ontwikkelingen in het zorg- en welzijnslandschap op de voet en je denkt toekomstgericht mee over nieuwe initiatieven die steun verdienen van Kom op tegen Kanker.

Je profiel

 • Je hebt ervaring met de coaching en begeleiding van organisaties. Je kunt groepen aansturen, motiveren, inspireren en we hebben aan jou een goede bemiddelaar.
 • Je bent vertrouwd met werken met vrijwilligers. 
 • Je werkte al eerder samen met of in kleine zorg-, welzijns- of middenveldorganisaties. Daardoor heb je een goed begrip van de uitdagingen waar zulke organisaties voor staan.
 • We rekenen op je sterke inlevingsvermogen: je hebt oog en begrip voor de belangen en standpunten van verschillende partijen.
 • Je kunt vlot schakelen tussen uiteenlopende taken: dat gaat van heel praktische zaken tot strategische denkoefeningen.
 • Je hebt een empathische en zorgzame houding die je combineert met daadkracht en resultaatsgerichtheid. 
 • Ben je vertrouwd met de wereld van oncologie? Dan heb je een (extra) troef. 
 • Je beschikt over een eigen wagen en vindt het prima om geregeld de baan op te zijn en inloophuizen over heel Vlaanderen te bezoeken. 
 • Je bent bereid om nu en dan ‘s avonds of in het weekend te werken. Dat gaat hooguit over enkele keren per maand.

Wat bieden we jou?

 • Een warm en gedreven team binnen een organisatie met een uitstekende reputatie.
 • Een maatschappelijk geëngageerde omgeving met ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontplooiing.
 • Een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, een aantrekkelijke en competitieve verloning aangevuld met extralegale voordelen. 
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om geregeld van thuis uit te werken, wanneer je geen afspraken op kantoor of buitenshuis hebt.

Interesse?

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie? Contacteer Lieve Vanderlinden (directeur Psychosociale Werking) via lieve.vanderlinden@komoptegenkanker.be of 02 227 69 72. (Solliciteren doe je niet via mail, wel via de knop ‘Solliciteer nu’ hieronder).

Is dit een job die je aanspreekt? Solliciteer ten laatste 11 juni.

Selectieprocedure

Als je cv en motivatiebrief aansluiten bij wie we zoeken, nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Daarna word je gevraagd een praktijkcase voor te bereiden en te presenteren aan een aantal (toekomstige) collega’s. We doen je een samenwerkingsvoorstel en spreken af wanneer je bij ons kunt starten.

Wist je dat Kom op tegen Kanker gelijke kansen biedt aan iedereen? We selecteren onze nieuwe collega louter op basis van kwaliteiten.