Vacature: consulent inloophuizen en lotgenotengroepen

Dit is Kom op tegen Kanker

Bij Kom op tegen Kanker zet je elke stap met een doel voor ogen: kanker uit de wereld helpen. Zo hebben we onze drie pijlers: vermijden, bestrijden en verzachten. Zorgen dat minder mensen kanker krijgen, de overlevingskansen van patiënten verhogen, en hun levenskwaliteit verbeteren. Daarom investeren we in preventie, wetenschappelijk onderzoek, zorg, beleidsbeïnvloeding en informatie. En het mooiste is: we kunnen rekenen op de steun van duizenden sympathisanten. Een 90-tal vaste medewerkers, honderden zorgvrijwilligers en duizenden actievoerders en donateurs. Dankzij hun bijdragen, giften en legaten bewandelen we samen een weg richting een wereld zonder kanker. Dat is onze missie.

Om deze ambitieuze plannen waar te maken, versterken we onze organisatie met een voltijdse consulent inloophuizen en lotgenotengroepen.  

Jouw functie en taken

Je begeleidt inloophuizen en lotgenotengroepen die steun krijgen van Kom op tegen Kanker. Lotgenotengroepen en inloophuizen bieden mensen met en na kanker steun, informatie, een luisterend oor en lotgenotencontact. Zo helpen ze hen op een laagdrempelige manier op weg naar een (nieuwe) kwaliteitsvolle invulling van hun leven.

Kom op tegen Kanker biedt deze autonome initiatieven inhoudelijke en/of financiële steun, als ze aan onze voorwaarden voldoen.

We kijken uit naar een consulent inloophuizen en lotgenotengroepen die deze waardevolle initiatieven inhoudelijk en methodisch ondersteunt bij hun werking. 

 • Je bent van bij het begin betrokken bij de opstart van inloophuizen en lotgenotengroepen. Met jouw expertise en netwerk geef je nieuwe initiatieven een flinke duw in de rug. 
 • Je coacht en begeleidt de huizen en groepen richting duurzame en professionele groei. Zo ondersteun je hen in de ontwikkeling naar een autonoom initiatief.
 • Er komt heel wat kijken bij de werking van een inloophuis en lotgenotengroep: het psychosociale aanbod, financieel beheer, een vrijwilligersbeleid, fondsenwerving, communicatie … Je bundelt de kennis en expertise die we in huis hebben, draagt die verder uit en creëert op die manier heel wat meerwaarde voor huizen en groepen die Kom op tegen Kanker steunt.
 • Je bent het aanspreekpunt voor inloophuizen en lotgenotengroepen, maar werkt evengoed outreachend. Je ziet noden en kansen en legt op een actieve manier contact. Je gaat geregeld ter plaatse en staat de verantwoordelijke en het bestuur bij met raad en daad.
 • Je biedt de huizen en groepen opleidingsmogelijkheden aan om hun werking te professionaliseren. Je brengt ze met elkaar in verbinding om ervaringen en ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Dit lerend netwerk helpt hen om samen verder te groeien.
 • Je werkt in tandem met onze expert vernieuwende zorgprojecten. Die ziet toe op de financiële ondersteuning, waar jouw focus ligt op de inhoudelijk begeleiding.
 • Je volgt de ontwikkelingen in het zorg- en welzijnslandschap op de voet en je denkt toekomstgericht mee over nieuwe initiatieven die steun verdienen van Kom op tegen Kanker.

Wie zoeken we?

 • Je hebt ervaring in het procesmatig coachen en begeleiden van organisaties. Je kunt groepen aansturen en we hebben aan jou een goede bemiddelaar.
 • Je bent vertrouwd met werken met vrijwilligers. 
 • Je werkte al eerder samen met of in kleine zorg-, welzijns- of middenveldorganisaties. Daardoor heb je een goed begrip van de uitdagingen waar zulke organisaties voor staan op inhoudelijk en bestuurlijk vlak.
 • We rekenen op je sterke inlevingsvermogen: je hebt oog en begrip voor de belangen en standpunten van verschillende partijen.
 • Je kunt vlot schakelen tussen uiteenlopende taken: dat gaat van heel praktische zaken tot strategische denkoefeningen.
 • Je hebt een empathische en zorgzame houding die je combineert met daadkracht en resultaatsgerichtheid. 
 • Ben je vertrouwd met de wereld van oncologie? Dan heb je een (extra) troef. 
 • Je beschikt over een eigen wagen en vindt het prima om geregeld de baan op te zijn en inloophuizen en lotgenotengroepen te bezoeken. Die zijn verspreid over heel Vlaanderen. Om jouw verplaatsingen zo haalbaar mogelijk te maken, ben je verantwoordelijk voor de initiatieven van een welbepaalde regio. Ofwel werk je voor de initiatieven in Oost- en West Vlaanderen en het arrondissement Halle- Vilvoorde, ofwel ben jij consulent voor regio Antwerpen, Limburg en het arrondissement Leuven.
 • Je bent bereid tot avond- en weekendwerk.

Wat bieden we jou?

Onze medewerkers vormen het sturende hart van de werking. Ambitieus en vol trots. Daarom krijg je ook wat in ruil. Op een rijtje:

 • We komen op voor je comfort.

Naast een contract van onbepaalde duur, krijg je maaltijdcheques en een aantrekkelijk loon, op maat van jouw kennis en ervaring. En geloof ons vrij: je loon loopt zeker gelijk met de markt. Ook hechten we waarde aan je werk-privébalans. Want je kunt wekelijks enkele dagen naar keuze thuiswerken, en bij een voltijdse tewerkstelling geniet je van 27 vakantiedagen

 • We komen op voor jouw welzijn.

Tijdens de job en erbuiten. Zo stellen we je gerust met onze groeps- en hospitalisatieverzekering, ook voor gezinsleden. Je komt terecht bij een warme groep collega’s: zo eten we met z’n allen ‘s middags samen en organiseren we de eerste werkdag van de maand een afterworkdrink. Samen een stukje Brussel leren kennen buiten de werkuren? Ook zo leren we elkaar beter kennen.

 • We komen op voor je trots.

Een wereld zonder kanker. Dat is de missie die Kom op tegen Kanker met trots draagt. Een krachtige drijfveer voor elke medewerker, vrijwilliger en donateur, die onze mooie reputatie en ambitie volop doen verder groeien. Zo organiseren we ijzersterke events, denk maar aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. En blijven we kanker elke dag vermijden, bestrijden en verzachten. 

Je cv en motivatiebrief

Zit je met vragen? Neem gerust contact op met Lieve Vanderlinden (directeur Psychosociale Werking) via lieve.vanderlinden@komoptegenkanker.be of 02 227 69 72.

Alles helder? Upload je cv en motivatiebrief via de knop hieronder.