Kantoor

Vacature: regiocoördinator psychosociale zorg Kempen

Binnen de Kempen en in Mechelen bied je mensen met kanker en hun naasten psychosociale zorg, steun, informatie en lotgenotencontact. Dat doe je door vrijwilligers aan te sturen die bij de patiënten langsgaan in de ziekenhuizen en door info- en ontmoetingsmomenten te organiseren. Zo ben je vaak op de baan en onder de mensen. Je draait mee in een team van zeven regiocoördinatoren psychosociale zorg, met wie je geregeld ervaring en expertise uitwisselt.

Je functie

De zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker zijn aanwezig in meer dan 40 ziekenhuizen om patiënten een warme babbel te bezorgen. Jij bent als voltijds regiocoördinator verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van de vrijwilligers in de Kempense ziekenhuizen (Turnhout – Geel – Mol – Herentals). Daarnaast volg je ook het ziekenhuis van Mechelen op. Deze opvolging kan deels van op afstand, deels ter plaatse

 • Je werft nieuwe vrijwilligers met de hulp van je collega’s van de dienst Communicatie, de stafmedewerker vrijwilligers en je eigen netwerk.
 • Je screent kandidaat-vrijwilligers: je schat in of ze geschikt zijn voor het vrijwilligerswerk.
 • Je organiseert opleidingen voor de vrijwilligers: je prikt data, stelt de opleiding inhoudelijk samen, zoekt locaties en sprekers, beheert de inschrijvingen, communiceert naar de deelnemers enz.
 • Je brengt de vrijwilligers samen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.
 • Je voert individuele opvolggesprekken en coacht de vrijwilligers.
 • Enkele keren per jaar zet je hen in de bloemetjes tijdens een dankmoment
 • Je overlegt geregeld met de zorgverleners uit het ziekenhuis om de samenwerking te evalueren.

Kom op tegen Kanker verzacht de ziekte ook door info- en ontmoetingsmomenten te organiseren. Patiënten en naasten kunnen ook daar terecht voor een deugddoend gesprek en informatie over leven met kanker. We organiseren ook workshops make-up en verzorging, want wie er goed uitziet, voelt zich meestal ook beter.

 • Jij organiseert die info- en ontmoetingsmomenten en workshops van A tot Z. Je ontfermt je over alle praktische zaken (locatie, spreker, inschrijvingen …) en stuurt de vrijwilligers aan die de momenten begeleiden.
 • Eén keer per jaar organiseer je een online variant van zo’n infomoment.

Tot slot organiseren we elke derde donderdag van oktober de Dag tegen Kanker.

 • Je helpt de ziekenhuizen bij hun deelname aan de Dag tegen Kanker en denkt mee na over de activiteiten en initiatieven voor hun patiënten.
 • Je schakelt vrijwilligers in om die dag in de ziekenhuizen gele lintjes op te spelden, het symbool van solidariteit met kankerpatiënten.

Een netwerk in de gezondheids- en welzijnssector binnen jouw regio komt dus van pas. Dat bouw je op door in contact te gaan met zorgverleners en -instanties en duurzame relaties te smeden. Heb je een idee over hoe de zorg voor mensen met kanker beter kan? Dan ga je – met de vrijwilligers als jouw voelsprieten – samen met je collega-coördinatoren en zorgpartners aan de slag. 

Dit is Kom op tegen Kanker

Bij Kom op tegen Kanker zet je elke stap met een doel voor ogen: kanker uit de wereld helpen. Zo hebben we onze drie pijlers: vermijden, bestrijden en verzachten. Zorgen dat minder mensen kanker krijgen, de overlevingskansen van patiënten verhogen, en hun levenskwaliteit verbeteren. Daarom investeren we in preventie, wetenschappelijk onderzoek, zorg, beleidsbeïnvloeding en informatie. En het mooiste is: we kunnen rekenen op de steun van duizenden sympathisanten. Een 90-tal vaste medewerkers, honderden zorgvrijwilligers en duizenden actievoerders en donateurs. Dankzij hun bijdragen, giften en legaten bewandelen we samen een weg richting een wereld zonder kanker. Dat is onze missie.

Wie zoeken we?

 • Je hebt bij voorkeur een bachelor in een multidisciplinaire sociaal-agogische en/of menswetenschappelijke richting op zak.
 • Je bent een straffe luisteraar en empathisch: je kunt je goed inleven in een ander zijn situatie.
 • We rekenen op je grondige kennis van de sociale kaart, zeker wat betreft de welzijns- en zorgactoren in de Kempen.
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je weet mensen te enthousiasmeren en overtuigen. 
 • Affiniteit met het coachen van vrijwilligers? Dan heb je een streepje voor.
 • Je neemt initiatief en hebt oog voor opportuniteiten en vernieuwing. 
 • Je kunt vlot overweg met de computer en courante softwareprogramma’s als Word en Excel.
 • Gezien je geregeld op de baan bent, verwachten we ook dat je een rijbewijs hebt en dat een auto ter beschikking hebt als je die nodig hebt.

Wat bieden wij jou?

Onze medewerkers vormen het sturende hart van de werking. Ambitieus en vol trots. Daarom krijg je ook wat in ruil. Bij Kom op tegen Kanker focussen we op je comfort, gemoedsrust en gevoel van trots. Op een rijtje: 

 • We komen op voor je comfort. 

Je krijgt een contract van onbepaalde duur en maaltijdcheques bovenop een aantrekkelijk loon, op maat van jouw kennis en ervaring. En geloof ons vrij: je loon loopt zeker gelijk met de markt. Ook hechten we waarde aan je werk-privébalans. Want je kunt wekelijks enkele dagen naar keuze thuiswerken, en bij een voltijdse tewerkstelling geniet je van 27 vakantiedagen.  
 

 • We komen op voor jouw welzijn.  

Tijdens de job en erbuiten. Zo stellen we je gerust met onze groeps- en hospitalisatieverzekering, ook voor gezinsleden. Je komt terecht bij een warme groep collega’s: zo eten we met z’n allen ‘s middags samen en organiseren we de eerste werkdag van de maand een afterworkdrink. Samen een stukje Brussel leren kennen buiten de werkuren? Ook zo leren we elkaar beter kennen.

 • We komen op voor je trots. 

Een wereld zonder kanker. Dat is de missie die Kom op tegen Kanker met trots draagt. Een krachtige drijfveer voor elke medewerker, vrijwilliger en donateur, die onze mooie reputatie en ambitie volop doen verder groeien. Zo organiseren we ijzersterke events, denk maar aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. En blijven we kanker elke dag vermijden, bestrijden en verzachten.

Je cv en motivatiebrief

Zit je met vragen? Neem gerust contact op met Stephanie Decoene (diensthoofd Regionale werking): stephanie.decoene@komoptegenkanker.be, 02 486 11 88.

Word jij enthousiast bij het lezen van de vacature? Herken je jezelf in het profiel? Solliciteer! Upload je cv en motivatiebrief via de knop hieronder.