Brochures Kom op tegen Kanker

Vacature: stafmedewerker vrijwilligers

Over Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker helpt ervoor zorgen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen de ziekte overleven en dat de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten verbetert. Om dat te bereiken investeren we in zorg, wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. We kunnen rekenen op de steun van duizenden sympathisanten. Via hun giften, acties en legaten gaan we samen voor een wereld zonder kanker. Onze organisatie bestaat uit een 90-tal vaste medewerkers, honderden vrijwilligers en duizenden actievoerders en donateurs.

Meer dan ooit zijn wij binnen Kom op tegen Kanker overtuigd van het belang van vrijwilligers en willen we daar blijven(d) op inzetten. Om deze strategische ambitie verder waar te maken én te versterken, zijn we op zoek naar een gedreven (m/v/x) STAFMEDEWERKER VRIJWILLIGERS.

Je functie

 • Je neemt een sturende en centrale rol op bij het verder bedenken en uitrollen van onze visie en ambities.
 • Je vertaalt strategie in een concrete aanpak aan de hand van de sleutelwoorden vinden, binden, boeien en inspireren. Het resultaat is een duurzame samenwerking met al onze vrijwilligers.
 • Je bent het centrale aanspreekpunt voor wie binnen Kom op tegen Kanker met vrijwilligers samenwerkt. Je ondersteunt hen door uiteenlopende projecten voor te stellen, op te stellen en uit te werken.
 • Je grijpt kansen die jouw pad kruisen beet en gaat er op een ondernemende manier mee aan de slag.
 • Je organiseert en animeert zelf ook heel wat activiteiten, initiatieven en events. Van organisatie van de Dankdag, over uitwerking van een leermodule, tot aanwezigheid op een regionaal overlegplatform.

Je profiel

 • Dankzij jouw relevante ervaring weet jij – beter dan wie ook – welke troeven je in je mars moet hebben voor deze functie.
 • Je bent verbindend, van nature uit geïnteresseerd in het (samen)werken met vrijwilligers en toont maatschappelijke gedrevenheid en betrokkenheid.
 • Je krijgt energie van diverse initiatieven afstemmen, organiseren en coördineren.
 • Je denkt en werkt op een nauwgezette én systematische manier en schakelt snel.
 • Je ademt positiviteit, denkt in oplossingen en communiceert overtuigend.
 • Je bent ondernemend en wordt aangetrokken door digitalisering en innovatie.

Wat bieden we jou?

 • Een warm en gedreven team binnen een organisatie met een uitstekende reputatie.
 • Een maatschappelijk geëngageerde omgeving met ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontplooiing.
 • Een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur (waarbij het arbeidsregime bespreekbaar is), een aantrekkelijke en competitieve verloning aangevuld met diverse extralegale voordelen.

Interesse?

Stuur dan je motivatiebrief en cv naar sollicitaties@komoptegenkanker.be. Heb je nog inhoudelijke vragen over de job? Neem contact op met Jan Devolder (directeur HR en interne werking) via jan.devolder@komoptegenkanker.be of 02 227 07 16.

Wil je al eens proeven van de job? Hier kun je meer lezen over ons vrijwilligerswerk.

Selectieprocedure

Als je cv en motivatiebrief aansluiten bij wie we zoeken, nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Daarna wordt je gevraagd een praktijkcase voor te bereiden en te presenteren aan een aantal (toekomstige) collega’s. De laatste stap? Na een kennismaking met onze algemeen directeur kun je je contract ondertekenen.

Wist je dat Kom op tegen Kanker gelijke kansen biedt aan iedereen? We selecteren onze nieuwe stafmedewerker vrijwilligers louter op basis van kwaliteiten.