Vakantiekamp Dag 4

Vakantiekamp 2022

Dag 4

Tour de ... Blankenberge

In de Tour de France strijden de renners voor de eindzege, maar ook in Blankenberge wordt er duchtig gefietst op zoek naar eeuwige roem. Welk ziekenhuis trapt het hardst? Antwerpen, Brussel, Leuven of Gent? Vakantie aan zee... daar horen go-carts bij. En ook gezonde concurrentie.

Eerder vandaag besloot ploeg 2 te quizzen. Geen Ben Crabbé als quizmaster, maar wel drie beeldschone prinsessen, die de kinderen Disney-vragen voorschotelden en gekke opdrachten lieten uitvoeren, zoals honing-poepen en een zeemeerminnen-parcours zwemmen op het droge. 

Ploeg 3 trok naar het strand. “Wij zijn piraten, piraten, piraten van de zee”, brulden zij in koor. Kapitein Bilian en zijn trouwe matrozen Lotte en Brakkie zullen het geweten hebben. 

Vakantiekamp Dag 4

Minder gebrul, maar wel heldere stemmen en blitse dancemoves in ploeg 4. Willy en Silly Eilish waren op zoek naar een waardige vervanger voor hun afwezige naamgenote Billy Eilish. In een mum van tijd veranderden onze kinderen in kleurrijke wereldsterren, mét aangepast kapsel. Geen nood, mama en papa, de verf gaat er wel uit ... althans dat denken we.

Vakantiekamp Dag 4

Ooit alle velletjes van een WC-rol genummerd? Of 500 papieren bootjes gevouwen? Of 100 kledingstukken aangetrokken in de zomer? Onmogelijk? Vraag dat maar aan onze tieners van ploeg 5. Eén tegen allen. Tegenprestatie: een ontbijt op bed morgenvroeg. We houden u op de hoogte, maar de slaagkansen lijken ons eerder gering.
Onze kleinste filmsterren moesten dan weer op zoek naar verloren Disney-figuren. Benieuwd of ploeg 1 Elsa en Anne, Rapunzel, Robin Hood en Mickey Mouse uiteindelijk gevonden hebben. Gelukkig zijn het stuk voor stuk goede speurneuzen, onze kinderen van ploeg 1.

U raadt het al: op het einde van deze kampdag vallen de oogjes snel dicht. De laatste noten van het slaapliedje zijn nog niet gezongen of de eerste dromen worden al aangevat. Slaap zacht, lieve sterren van Blankenberge!