Vakantiekamp dag 5

Vakantiekamp 2022

Dag 5

Brand!

Aan een razende vaart vliegt het kamp voorbij. We hopen wel dat onze langspeelfilm nog even mag duren, want het is een kaskraker met wonderlijke sterren, een fenomenaal liefdesverhaal en spannende plotwendingen.

Eén van die verrassende wendingen vandaag is de komst van de brandweer. Niet omdat de croque-monsieur-machines van ploeg 2 vuur gevat hebben, maar wel om een knuffel uit de dakgoot te redden. En natuurlijk mogen we vervolgens allemaal zelf brandweerman spelen. De verpleging komt met veel plezier mee blussen. Mannen in uniform, weet u wel …

Vakantiekamp Dag 5


Superhelden waren we al. Vanaf nu ook met een officieel diploma, uitgereikt door Batman, Superman en Wonderwoman van ploeg 3. Hopelijk zit er ook wat wisselgeld in hun strakke pakjes, want dat hebben ze nodig in het Casino vanavond.

Ploeg 5 verwelkomde een olifant in de porseleinenkast. Het schoon servies van de Duinse Polders moest eraan geloven. Gelukkig kregen zij vakkundig hulp om de brokken te lijmen. Te veel spreekwoorden? Komaan, nog eentje om het af te leren: scherven brengen geluk!

Nog meer delinquentie bij onze jongste vlegels. Ploeg 1 waagde zich aan een gewapende overval van een juwelierszaak. Want schijn bedriegt: achter die onschuldige, schattige gezichtjes schuilen gewiekste boeven. En oh ja, niet vergeten: Don’t try this at home. 

De kinderen van ploeg 4 hebben hun ijsje om vier uur meer dan verdiend, na hun dolle avonturen op het strand. “Doe maar twee bollen, vanille en pistache, mét discosnoepjes”, luidde de bestelling. Die zeelucht zorgt voor een gezonde eetlust. Na het verorberen van deze delicatessen, wordt er druk verder gemonteerd aan een authentieke slapstick, met de obligate val over een bananenschil. Of wat dacht u?
 

Vakantiekamp Dag 5

Special guest Bert en de Bomma’s sluit deze zinderende dag in Blankenberge af. Kwam er maar nooit een einde aan dit mooie sprookje ...