Vermoeidheid bij en na kanker
Kankerpatiënt en vriendin

Gepaste steun voor familie en vrienden

Ook familieleden en vrienden van mensen met kanker zitten soms met vragen en willen hun verhaal delen met anderen. Of ze kunnen wat hulp gebruiken bij de zorg voor een kankerpatiënt. Daarom biedt Kom op tegen Kanker hen de nodige psychosociale en praktische steun.

Kankerlijn

Kankerlijn

De Kankerlijn is de vraag- en meldingslijn van Kom op tegen Kanker. Iedereen die met kanker wordt geconfronteerd, kan er terecht voor een anoniem luisterend oor, deskundig advies of een bemoedigend gesprek. Ook problemen kun je er aankaarten.

Gesprek met arts

Praten met lotgenoten

Kom op tegen Kanker ondersteunt lotgenotengroepen over heel Vlaanderen, zodat (ex-)kankerpatiënten en hun naasten hun verhalen en ervaringen kunnen uitwisselen met mensen die hetzelfde meemaken of -maakten.

Koffiemoment

Info- en ontmoetingsmomenten

De info- en ontmoetingsmomenten die Kom op tegen Kanker organiseert in samenwerking met zorginstellingen bieden de ideale gelegenheid om een informeel gesprek te hebben met lotgenoten en vrijwilligers.

Brussendag en -weekend

"Brussen" zijn kinderen die een broer of een zus met kanker hebben of hadden. Zij staan vaak in de schaduw van hun zieke broer of zus. Kom op tegen Kanker zorgt er daarom voor dat ze extra aandacht krijgen.

Gezinsdag

Sinds 2015 organiseert Kom op tegen Kanker elk voorjaar de gezinsdag, een dag boordevol ontspanning en ondersteuning voor gezinnen met een kankerpatiëntje tot zes jaar. Voor hen is deze dag gratis, andere familieleden krijgen korting.