Verzorgingsactiviteiten Kom op tegen Kanker

Verzorgingsactiviteiten

Onder de noemer Look good, feel better organiseert Kom op tegen Kanker workshops over verzorging en make-up. Wie er goed uitziet, voelt zich namelijk meestal ook beter. Er zijn ook workshops voor mannen en kinderen.

Kankerpatiënten hebben door hun behandeling soms last van een grauwe teint en een vermoeide uitstraling, of ze verliezen hun haar en hun wenkbrauwen. Dat is normaal, maar niet prettig. Tijdens de workshop Look good, feel better leren kankerpatiënten daarom in kleine groep de basisprincipes van een goede huidverzorging en make-up, om zo de nevenwerkingen van de behandeling enigszins op te vangen.

Schoonheidsspecialisten vertellen meer over hoe je als kankerpatiënt je huid kunt reinigen, hoe je een dagcrème kunt gebruiken, wenkbrauwen kunt bijtekenen en vlekken kunt camoufleren. Daarnaast leren kankerpatiënten aangepaste make-up gebruiken en krijgen ze advies over de keuze van een haarprothese en het aanbrengen van haarbanden en sjaals.

Daarnaast zijn deze verzorgingsactiviteiten vooral ontspannende momenten die kankerpatiënten de kans geven om lotgenoten te leren kennen en met hen ervaringen uit te wisselen.

De workshops Look good, feel better worden georganiseerd in samenwerking met cosmeticahuis Estée Lauder-Clinique en verschillende ziekenhuizen. In enkele grote - meestal universitaire - ziekenhuizen zijn ook workshops voor kinderen en jongeren in samenwerking met Helene V voor de kindvriendelijke producten.

Online workshops

Kom op tegen Kanker organiseert regelmatig ook online workshops 'Look good, feel better', via Microsoft Teams. 
Schrijf je in voor een van volgende workshops:

Naast workshops over verzorging en make-up organiseert Kom op tegen Kanker ook info- en ontmoetingsmomenten voor kankerpatiënten.

Op het einde van de sessie stralen alle deelnemers. Zo mooi!

Caryl

Schoonheidsconsulente Look good, feel better

Caryl, schoonheidsconsulenten Look Good Feel Better
Tags: Verzorgen