legaten erfenissen man in zetel

Webinar over nalatenschap en het maken van een testament

Schrijf je in

Wat gebeurt er met je nalatenschap? Normaal bepaalt de wet dat, maar via een testament kun je het ook helemaal regelen zoals je het zelf wenst. Het maken van een testament is dus erg belangrijk, maar het is niet altijd eenvoudig.

Op dinsdag 30 maart (10-12u) geeft Natasja Vermeulen, notarieel jurist van Kom op tegen Kanker, daarom een webinar over het Belgisch erfrecht en het schenken met een testament.

Aan de hand van de nieuwe gids van Kom op tegen Kanker legt Natasja de basisprincipes uit, en daarnaast licht ze ook de hervorming van de schenk- en erfbelasting toe, aangekondigd door de Vlaamse regering tegen 1 juli 2021. Die hervorming kan belangrijke gevolgen hebben voor de manier waarop je wilt nalaten of schenken. Schenken of nalaten aan een goed doel wordt bijvoorbeeld belastingvrij. Of via de vriendenerfenis, een nieuwe regeling, wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een gedeelte van je erfenis na te laten aan goede vrienden of verre familieleden onder het gunstigste fiscale tarief.

Uiterst boeiende materie, en als vrijwilliger voor kankerpatiënten is het belangrijk dat je hiervan voldoende op de hoogte bent. Op die manier kun je hen bij eventuele vragen toch enige richting geven, kun je hen onze gids aanraden (online te bekijken, of gedrukt aan te vragen), of kun je, indien gewenst, hun gegevens doorspelen aan Natasja (via testament@komoptegenkanker.be).

Geïnteresseerd in het webinar? Schrijf je hieronder in.