Voorzitter Marc Michils verkozen als bestuurslid ECL

Delen

Huidig voorzitter en ex-directeur van Kom op tegen Kanker Marc Michils zetelt sinds eind vorig jaar in het bestuursorgaan van ECL, de Association of European Cancer Leagues. Dat is de Europese koepel van 32 kankerorganisaties uit 27 landen. Het zeskoppige bestuur werd verkozen voor een termijn van twee jaar. Michils vervult er ook de rol van penningmeester.

Kom op tegen Kanker is al jaren lid van de ECL. We bundelen er onze krachten, wisselen expertise uit met andere kankerorganisaties en wegen samen op het Europese beleid. Thema’s als preventie, onderzoek en therapie worden namelijk steeds vaker internationaal aangepakt. Zo komt onze grensoverschrijdende samenwerking ook patiënten hier ten goede.

Hoewel Kom op tegen Kanker niet de grootste kankervereniging zijn, hebben we in Europa aanzienlijke invloed. Niet alleen via de functie van Marc Michils, ook andere collega’s nemen deel aan werkgroepen en thematische Europese netwerken. Zo hebben we in het verleden al zwaar gewogen op Europe’s Beating Cancer Plan, vervullen we een cruciale rol in het European Fair Pricing Network en zetelen we ook in de Patient Support Working Group.

We zijn met Kom op tegen Kanker zeer actief binnen het ECL. Sommige thema’s kun je niet anders dan internationaal aanpakken. Het European Fair Pricing Network werkt bijvoorbeeld voorstellen uit om de kostprijs van kankerbehandelingen eerlijker en transparanter te maken. Dat netwerk onderzoekt nu hoe de prijsvorming in Europa in elkaar zit. Die kennis heb je nodig om in debat te gaan met de farmaceutische industrie. Het zijn internationale verhalen, maar stuk voor stuk hebben ze een impact op de strijd tegen kanker in ons land.

Marc Michils

Voorzitter Kom op tegen Kanker

Marc Michils
Thema's: Beleid