Nieuws

Op de Europese dag van de rechten van de patiënt maakt Kom op tegen Kanker bekend dat (ex-)patiënten voortaan betrokken worden bij het onderzoek waarin het jaarlijks miljoenen investeert.
De expertise van (ex-)kankerpatiënten wordt ingeschakeld om te garanderen dat de onderzoeken een directe meerwaarde opleveren voor kankerpatiënten.
Patiënten betrekken bij onderzoek kan veel verder gaan dan louter deelnemen aan klinische studies. Daarom geeft Kom op tegen Kanker voortaan de kans aan kankerpatiënten om biomedisch kankeronderzoek in Vlaanderen te beoordelen. ‘Het is erg verrijkend dat patiënten vanuit hun persoonlijke ervaringen naar de wetenschap kijken’, zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

Lees verder

Kom op tegen Kanker, de Stichting tegen Kanker en VIGeZ juichen het initiatief van de Pro League toe om twee rookvrije speeldagen te houden. De Pro League moedigt alle 24 voetbalclubs uit de Belgische eerste klasse A en B aan om in het weekend van 14-17 april en van 21-23 april de sigaret uit hun stadions te bannen.
 

Lees verder

Voor heel wat mensen is de kost van de medische en niet-medische kankerzorg zwaar om dragen. Twee rapporten verschenen al eerder en analyseren de meldingen over de kosten van tandzorg en over medicatie en bepaalde prognostische tests. Vandaag publiceert Kom op tegen Kanker een nieuw rapport met beleidsvoorstellen over de thema’s: implantaten en medisch materiaal, artsenhonoraria, medische bijvoeding, verzorgingsmateriaal, thuiszorg.

 

Lees verder

Eén en Kom op tegen Kanker slaan opnieuw de handen in elkaar voor de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Iedereen tegen Kanker’ roepen ze heel Vlaanderen op om inzamelacties te bedenken.

Lees verder

- OPINIESTUK Kom op tegen Kanker en Gezinsbond in DE STANDAARD van 7 maart 2017 -
 

Het tabaksbeleid in België laat jongeren stikken, betreuren Hedwig Verhaegen en Manu Keirse. Nochtans kent iedereen de remedie. Ook de Kamerleden die er vandaag over debatteren?
 

Lees verder

De hoge kostprijs van vruchtbaarheidsbehandelingen zet de kinderwens van jonge kankerpatiënten nog al te vaak op de helling.

Lees verder

Betaalbare borstreconstructies met eigen weefsel zijn niet langer toekomstmuziek.

Lees verder

 

Sinds maandag 17 oktober verschijnen er regelmatig filmpjes op YouTube over chemische stoffen in tabaksrook. Die kaderen in een jongerencampagne van Kom op tegen Kanker. De organisatie wilde een antirookcampagne opzetten die de jongeren aanspreekt. Daarom schakelde de organisatie vier jonge Vlaamse vloggers in. De YouTubers laten in een serie video’s aan de hand van proefjes zien welke schadelijke stoffen er in tabaksrook zitten. Die bevat 4000 chemische stoffen, waarvan de meeste giftig en 70 kankerverwekkend zijn. De filmpjes staan verzameld op www.vloggersvssigaretten.be

 

Lees verder

Kankerpatiënten zouden beter begeleid moeten worden als ze pijn hebben tijdens of na hun behandeling.

Lees verder

Pagina's

Abonneren op Nieuws

Help mee

Doe een gift!