Nieuws

Het strategisch vijfjarenplan van Kom op tegen Kanker besteedt expliciet aandacht aan diversiteit in de gezondheidszorg. In dat kader organiseerde Kom op tegen Kanker op 28 en 29 april een studiedag  'Diversiteit en gezondheidsvaardigheden'. Uitloper van de studiedag is het lanceren van een oproep om projecten in te dienen met de ambitie knelpunten op dit domein te remediëren. Hier leest u meer info over de call.

Lees verder

In maart publiceerde Kom op tegen Kanker haar rapport over de hoge kosten bij kanker, o.a. bij het plaatsen van implantaten. Kom op tegen Kanker ondernam actie en werkte beleidsvoorstellen uit. En met succes!

 

Lees verder

Na een emotionele en hartverwarmende liveshow gisteravond op Eén, werd de opbrengst van 'Iedereen tegen Kanker' bekendgemaakt.
 

Lees verder

Op de Europese dag van de rechten van de patiënt maakt Kom op tegen Kanker bekend dat het voortaan (ex-)patiënten betrekt bij het onderzoek waarin het miljoenen investeert.
 

Lees verder

Kom op tegen Kanker, de Stichting tegen Kanker en VIGeZ juichen het initiatief van de Pro League toe om twee rookvrije speeldagen te houden.

Lees verder

Voor heel wat mensen is de kost van de medische en niet-medische kankerzorg zwaar om dragen. Twee rapporten verschenen al eerder en analyseren de meldingen over de kosten van tandzorg en over medicatie en bepaalde prognostische tests. Vandaag publiceert Kom op tegen Kanker een nieuw rapport met beleidsvoorstellen over de thema’s: implantaten en medisch materiaal, artsenhonoraria, medische bijvoeding, verzorgingsmateriaal, thuiszorg.

 

Lees verder

Eén en Kom op tegen Kanker slaan opnieuw de handen in elkaar voor de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Iedereen tegen Kanker’ roepen ze heel Vlaanderen op om inzamelacties te bedenken.

Lees verder

- OPINIESTUK Kom op tegen Kanker en Gezinsbond in DE STANDAARD van 7 maart 2017 -
 

Het tabaksbeleid in België laat jongeren stikken, betreuren Hedwig Verhaegen en Manu Keirse. Nochtans kent iedereen de remedie. Ook de Kamerleden die er vandaag over debatteren?
 

Lees verder

De hoge kostprijs van vruchtbaarheidsbehandelingen zet de kinderwens van jonge kankerpatiënten nog al te vaak op de helling.

Lees verder

Betaalbare borstreconstructies met eigen weefsel zijn niet langer toekomstmuziek.

Lees verder

Pagina's

Abonneren op Nieuws

Help mee

Doe een gift!