actie Kom op tegen Kanker

Coronaproof actievoeren doe je zo

De fondsenwervende acties voor Kom op tegen Kanker hebben door de coronacrisis een flinke knauw gekregen. Ook al ontstaan meer en meer online initiatieven, wedijveren met de warme sfeer van een ‘echt’ evenement blijft moeilijk. Toch zijn coronaproof acties broodnodig om de strijd tegen kanker te blijven voeren. Bedankt aan iedereen die doorzet! Een paar ideeën op een rij voor veilige initiatieven.

Doe een gift

Mensen uitnodigen om een bedrag te schenken, is de eenvoudigste manier om geld in te zamelen. Wie op jaarbasis minstens € 40 stort aan Kom op tegen Kanker, krijgt met een fiscaal attest automatisch 60 % van zijn gift terug. Goed om weten, zeker voor de teams van de 100km-run en de 1000 km: elke teampagina heeft een knop die ervoor zorgt dat alle giften snel en veilig bij het juiste team terechtkomen.

Trooper

Shop online via Trooper

Ken je mensen die veel online aankopen? Vraag hen om via Trooper jouw actiecomité of team te steunen. Het kost hen niets en als ze via jouw Trooperpagina naar een online shop gaan, vloeit er gemiddeld 5 % van het aankoopbedrag naar jouw actie. Ontdek dus vlug Trooper, registreer je als ‘Kom op tegen Kanker-team’ op het platform en profiteer van dat extra duwtje in de rug.

Zoek de slimste thuis

In het echt of online: een quiz is altijd plezant. Stel een deskundige quizmaster aan, kies jouw kanalen en maak vooral reclame. Een gevarieerde quiz vraagt veel voorbereiding dus wees niet verlegen om een deelnameprijs of vrije bijdrage te vragen. Stream jouw presentatie via sociale media of toepassingen zoals Twitch, Jitsi of Zoom. Vragen beantwoorden kan bv. via e-mail, Kahoot of platformen zoals de Huiskamerquiz.

E-commerce is ook maar commerce met een e voor

Het afhalen of leveren van maaltijden en producten is ondertussen goed ingeburgerd. Wat je ook maakt, kookt of verkoopt: het is een slimme zet om het online aan te bieden. Ga je voor een gezonde afhaalbox of pak je uit met je knutseltalent? Wees creatief, zorg voor een fotogenieke presentatie en verspreid jouw producten via sociale media en WhatsApp. Met Google Forms of Wordpress zet je al snel een eenvoudig bestelformulier online. Betalen op afstand kan met de Payconiq by Bancontact-app. Zorg wel voor voldoende afstand bij het afhalen of leveren. 

Bewegen zeggen we

Wie beweert dat je je enkel op grote evenementen sportief kunt inzetten voor het goede doel? Laat je uitdagen: loop met jouw team een thuismarathon of onderneem een fikse fietstocht waarbij mensen jou sponsoren per afgelegde kilometer. Maak je vrienden warm voor een online yogasessie of een digitaal voetbaltornooi! En waarom geen fotozoektocht of een interactieve speurtocht voor kinderen via apps als WhatsApp of Troovie? Elke reden om in beweging te blijven is goed.

Racing tegen kanker actie voor Kom op tegen Kanker

Eenmaal, andermaal. Verkocht!

Kunst? Gesigneerde voetbaltruitjes? Schatten op zolder? Vergroot de opbrengst van je online veiling voor Kom op tegen Kanker door ze aan te prijzen bij het juiste publiek. Zorg voor mooie foto’s en maak vooraf afspraken over een minimumprijs. Gratis aanbieden kan via 2dehands of Marketplace. Voor waardevolle objecten kun je eventueel samenwerken met een lokaal veilinghuis.

Heb je nog ideeën of suggesties over hoe je coronaproof fondsen kunt inzamelen?

Mooi voorbeeld: stoofvlees dinnerbox van CIS4EVER

Coronasafe

We benadrukken het belang van een veilige omgeving. Gezondheid is de kern van onze missie, preventie een van onze pijlers. Houd bij het organiseren van een actie altijd rekening met de richtlijnen die de overheid oplegt over groepsgrootte, afstand bewaren, handen wassen enz.