Vrijwilliger overlegt met verpleegkundige

Recht op correcte informatie en goede communicatie

Volgens Kom op tegen Kanker heeft elke kankerpatiënt het recht om eerlijk, tijdig, volledig en op een begrijpelijke manier geïnformeerd te worden. Daar zet de organisatie dan ook sterk op in.

aok allesoverkanker laptop

Allesoverkanker.be

Kankerpatiënten vinden heel wat informatie over de behandelingsmogelijkheden en duidelijke uitleg over de voordelen, bijwerkingen, risico’s en kosten ervan op de website allesoverkanker.be.

Recht op informatie

Brochures en sociale media

Kom op tegen Kanker verspreidt ook heel wat info in de vorm van brochures in alle Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen, en via de sociale media. Volg ons op Facebook, X, Instagram en LinkedIn.

Komop 23 cover

Magazines

Inspirerende verhalen, getuigenissen en info over zijn werking deelt Kom op tegen Kanker in de eigen magazines: Leven (voor patiënten) en Komop (voor vrijwilligers, actievoerders en medewerkers).

Zorgverleners ondersteunen

Nieuwsbrief voor zorgverleners

Maandelijks stuurt Kom op tegen Kanker een digitale nieuwsbrief voor zorgverleners uit, voor iedereen die in contact komt met kankerpatiënten en een vorm van psychosociale zorg verstrekt.

Slechtnieuwsgesprek

Tips over slecht nieuws communiceren

Slecht nieuws over kanker communiceren is niet eenvoudig. Daarom zetten we een aantal tips op een rijtje voor zorgverleners, beleidsmakers en onderwijsinstellingen.