Iedereen 1000

iedereen 1000

Iedereen 1000

Van 10 tot en met 16 mei staken we allemaal een tandje bij voor kankeronderzoek.

Een broodnodig tandje, want nog altijd krijgen meer dan 40.000 mensen per jaar kanker in Vlaanderen. Hoewel behandelingen alsmaar beter worden, overleeft 1 op 3 de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak lang gevolgen.

En de coronapandemie? Die maakte het niet beter. Die deed sommigen aarzelen om naar de dokter te gaan met later gestelde - en dus ernstigere - diagnoses als gevolg. Daarom bleven we vol overgave fietsen en geld inzamelen tegen kanker.

Met succes! Dankzij de enthousiaste inzet van de deelnemers kan Kom op tegen Kanker 1.376.727 euro investeren in kankeronderzoek. En er komen nog steeds stortingen binnen. We zijn trots op het resultaat, maar vooral op alle deelnemers die tijdens het hemelvaartweekend trapten tegen kanker. De sfeer zat goed, ondanks de vele regenbuien. De fietsers waren overal in Vlaanderen op pad, aangemoedigd door de meters en de peters. Op sociale media en Radio 2 was het ene mooie verhaal na het andere te zien en te horen. Iedereen fietste in zijn eigen bubbel, maar wel met een gezamenlijk doel: kankeronderzoek steunen.

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘Een grote dankjewel voor iedereen die zich massaal heeft ingezet voor Iedereen 1000. We voelden echt dat er enorm veel solidariteit is voor mensen met kanker. Kankeronderzoek mag niet stilvallen, dus we blijven ons inzetten. In september organiseren we bijv. onze derde 100km-run, waarvan de opbrengst ook naar onderzoek gaat.’