Delen

Hij zingt, hij acteert én hij loodst je vrolijk door de vroege uurtjes tijdens  de Ochtendshow op MNM. Staat onze kersverse peter even fris en goedlachs aan de start van de 100km-run? Wij zijn alleszins ongelofelijk blij om hem te verwelkomen in de 100km-run-familie. Hallo, Robin Keyaert!

Robin: ‘Peter worden van de 100km-run? Daar heb ik oprecht niet over moeten nadenken. Als ik ook maar een klein beetje kan bijdragen aan het bewuster maken van mensen over kanker, dan doe ik dat met alle plezier. Het is te belangrijk.

Robin Keyaert peter 100km-run

Robins motivatie om mensen met kanker een hart onder de riem te steken, leeft niet zomaar. ‘Iedereen kent iemand die geconfronteerd werd met kanker. De impact die dat heeft op die persoon én op de nabije omgeving is gigantisch. En dan heb je veel (ex-)kankerpatiënten die zó positief in het leven staan en een soort van kracht vinden om te blijven strijden. Voor zichzelf, voor familie, voor vrienden. Terwijl ze door een ongelofelijke rollercoaster gaan. Ik heb daar enorm veel respect voor.’

Ook Robin werd in zijn omgeving al met kanker geconfronteerd. ‘De tante van mijn vriendin, Ellen, is getroffen door de ziekte en dat kwam bij de hele familie binnen. Ze is een ongelofelijk straffe vrouw: superlief, zorgend, actief, goedlachs. Kanker veranderde dat niet, maar je merkt de impact wel binnen haar gezin. Ze steunen elkaar enorm en je voelt dat ze de momenten met elkaar maximaal benutten.’  

Het sterkt Robin nog meer in zijn motivatie om peter te worden van de 100km-run. 

Of hij ernaar uitkijkt? ‘Ik heb er heel veel zin in. Het doel is om de 20 km te lopen op 17 maart. Een uitdaging is het zeker, maar ik dacht: als ik dit ga doen, dan wil ik me ook écht inzetten. Dat is het minste dat ik kan doen.’ 

Het is nog even aftellen maar Robin blikt alvast vooruit: ‘Het wordt een hele emotionele dag, denk ik. Al die deelnemers zijn daar met een duidelijk doel. Niet om als eerste over de finish te komen of om de langste afstand te lopen, maar om een signaal te geven. En met de 2500 euro die teams inzamelen voor kankeronderzoek maken we ook echt een verschil. Het gaat voor een verbinding en een kracht zorgen waarvan ik me nu nog niet kan inbeelden hoe hard dat gaat binnenkomen.’ 

Veel succes, Robin!

Robin Keyaert peter 100km-run
Thema's: De 100km-run