'Kanker maakt het hele gezin ziek'

Delen

Sporten voor een hoger doel. Zo omschrijft Elodie Ouedraogo de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Als meter loopt ze op 17 maart in Halle mee om het kankeronderzoek te steunen. Motivatie is alvast met hopen aanwezig.

Elodie weet namelijk heel goed waarom ze mee haar schouders onder de 100km-run wil zetten. ‘Als iemand in je directe omgeving kanker krijgt, is dat een heel zwaar kruis om dragen. Niet alleen voor de persoon die ziek is, ook voor de omgeving. Kanker maakt eigenlijk het hele gezin ziek. Dat merkte ik toen mijn vader kanker kreeg’, vertelt ze.

Elodie Ouedraogo

‘Ik ben er zelf van geschrokken hoe zwaar het is om dat proces samen met iemand met kanker te beleven. Dat wordt soms onderschat.’ Elodie wil daarom niet alleen kankerpatiënten zelf, maar ook hun naasten een groot hart onder de riem steken.

‘Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Als je er zelf in je nabije omgeving mee bent geconfronteerd, herken je die verhalen keer op keer. Dat gevoel blijft toch altijd een beetje hangen. Bij ons is het jammer genoeg slecht afgelopen, mijn vader is overleden, maar ik wil absoluut nog andere mensen kunnen helpen’, aldus Elodie.

‘De wetenschap staat al ver, maar het is belangrijk dat kanker in de toekomst nog beter kan worden behandeld. Dat zou veel leed wegnemen. Dus, we gaan er gewoon voor gaan, voor die 100km-run!’

Veel succes, Elodie!

Thema's: De 100km-run