Van deelname naar partnerschap: Euroclear

Delen

Wat begon als een deelname aan de 100km-run met vrienden is vandaag uitgegroeid tot een structurele samenwerking tussen Euroclear en Kom op tegen Kanker. Of hoe het engagement van enkele collega’s en leden van de Euroclear Running Community uitmondde tot een heus bedrijfsevenement. We spreken met één van hen, trouwe 100km-run-deelnemer David Gontie.

‘Als één team over de finish’

Toen de grootmoeder van David jaren geleden overleed aan kanker was hij vastberaden om zich mee in te zetten voor de strijd tegen de ziekte. Samen met enkele vrienden (Mark, Ann, Els & Freya) engageerde hij zich zo al enkele jaren om samen te lopen ten voordele van kankeronderzoek. Het aantal teams groeide doorheen de jaren en door ook collega’s erbij te betrekken, zette David de 100km-run op de kaart bij zijn werkgever Euroclear. Het werd een evenement waar het hele bedrijf naartoe leefde. ‘We moedigen alle collega’s over de verschillende afdelingen heen aan om mee te doen en als één team over de finish te komen.’ 

Afgelopen editie in Deinze tekende Euroclear present met maar liefst negen teams. Dat maakte veel indruk binnen het bedrijf, zowel bij de medewerkers als bij het management. ‘Ze zien dat het meer is dan alleen een run met collega’s en vrienden. Bijna iedereen loopt vóór iemand.’

Euroclear - de 100km-run

‘Het is mooi dat we als bedrijf kunnen bijdragen aan een positieve impact op de samenleving’

Na een succesvolle editie in Deinze besloot Euroclear om voor een meer structurele samenwerking te gaan. ‘Dat past helemaal in onze bedrijfscultuur. Ook Euroclear wil een positieve impact creëren.’ En zo gezegd, zo gedaan. Met als doel Kom op tegen Kanker beter te ondersteunen én nog meer collega’s bij het initiatief te betrekken, werd Euroclear mee campagnesponsor van de 100km-run. Daarnaast blijft het bedrijf heel ambitieus in het aantal teams aan de start. ‘In 2024 hopen we het beter te doen dan vorig jaar en willen we met tien teams starten in Halle,’ aldus David.

Binnen vier maanden is het zover. Hoe blikt Euroclear vooruit op 17 maart? ‘Uiteindelijk gaat het niet alleen om de 100km-run zelf. Ook de weg ernaartoe zorgt voor mooie herinneringen. Het is mooi dat we met het hele bedrijf kunnen bijdragen aan een positieve impact op de samenleving. We willen dat alle collega’s met een glimlach op het gezicht de finish halen. Het is uitkijken naar een sportieve en leuke dag met hopelijk iets meer zon dan in Deinze.’ Tot in Halle!