“Boven op die berg staan met ons team en de supporters. Daar kijk ik naar uit!”

Delen

Het begon allemaal met een bedrijfsuitje aan de voet van de Koppenberg. Dat verliep niet helemaal volgens plan. Björn Mervilde van Automotion had gelukkig een alternatief en beter idee op zak om zijn collega’s toch uit te dagen.

Björn Mervilde: “Iedereen kent wel iemand die vecht tegen kanker of er tegen gevochten heeft. Daarom blijft dat treffende beeld van het parcours in de Alpen mij zo bij. Eerst gaat het bergaf. Maar nadien doe je er alles aan om er weer bovenop te geraken!”

de col op automotion

Samen met zijn team werkt Björn aan een veranderingstraject binnen Automotion. Ze wilden die plannen voorstellen op een symbolische plek. Aan de voet van de Koppenberg, in de Vlaamse Ardennen. 

Björn: “Op het laatste moment vond de eigenaar van de chalet voor onze teambuilding het dan toch geen goed idee om de Koppenberg op te fietsen. Zonder enige training leek hem dat te gevaarlijk, zelfs met elektrische fietsen.”

“Daar stonden we dan, met onze sportieve outfits. Ook al hebben we de Koppenberg op gewandeld, die speciale kledij was daar niet voor nodig. Toevallig had ik een week eerder een oproep van Bert De Backer gezien, om deel te nemen aan de Col op. Dat leek mij de geknipte alternatieve challenge voor ons team!”

“Tot mijn grote verrassing reageerden een 15-tal collega’s meteen dolenthousiast op dat voorstel. Sinds de lancering is het ook echt een eigen leven aan het leiden. Als ik Strava mag geloven, zijn veel collega’s al goed bezig met trainen. We gaan 's zondags samen fietsen en misschien moeten we zelfs rollen voorzien voor tijdens de middagpauzes. (lacht).”

De ambitie bij Automotion is groot: “De gemiddelde leeftijd onder onze collega’s is 32 jaar. Jonge mensen die graag een uitdaging aangaan. Nu we daar een goed doel en een reis naar Frankrijk aan kunnen koppelen, is dat een win-win. We zijn bijna rond met de fondsenwerving dankzij sponsoring. Maar ik zou graag nog verder gaan.”

“Waar ik het meest naar uitkijk? Het moment dat we boven op de Col des Saisies zijn. Samen met onze supporters en het bedrag dat we hebben ingezameld.” 

Schrijf je in

Thema's: De Col op