“Dit is onze manier om iets terug te doen”

Delen

Nele & Benno zijn een echt fietskoppel, ze leerden elkaar kennen bij een lokale wielertoeristenclub in Vlierbeek. De Col op sprak hen meteen aan. Want voor Benno is het ook een uitdaging met een persoonlijke motivatie.

Benno: "Op mijn 12 jaar stond ik op het punt om te vertrekken op basketkamp. Maar ik was plots zodanig moe dat ik niet mee kon. In het ziekenhuis hebben ze toen de diagnose gesteld: leukemie. Ik ben 1 jaar behandeld met chemo. Nadien moest ik nog 1 jaar medicatie nemen. Zo ben ik genezen. Intussen heb ik statistisch gezien evenveel kans als iedereen om opnieuw ziek te worden. Dat stelt mij gerust."

"Deelnemen aan de Col op is onze manier om iets terug te doen voor iedereen die toen voor mij gezorgd heeft. En voor iedereen die nu zorg nodig heeft. Mijn verpleger van destijds bijvoorbeeld. Die is nu helaas zelf ook patiënt geworden.”

de col op limo

Nele: “We moeten nog 80 euro storten en dan zijn we rond met onze fondsenwerving. Ik had het idee om limonade te verkopen. Citroenen persen, water en suiker. Dat is snel klaar en kost weinig.”

Benno: “45 kilo citroenen hebben we gekocht, om bijna 100 liter te maken. Mensen keken nogal toen ik met mijn bomvolle kar naar de kassa ging (lacht). Die limonade heeft een dikke 1000 euro winst opgeleverd."

"Voor onze tweede actie hebben we een wielertrui laten maken. Ondernemers in de regio konden een plekje op die trui kopen. Voor de rest van onze fondsen moeten we onze vrienden en familie bedanken voor de vele schenkingen."

Hun omgeving is ook paraat in september. Nele neemt haar beide ouders mee, Benno zijn ouders en grootouders. En zijn allerbeste vriend, waarmee hij nadien op reis gaat. Van een supporterslegioen gesproken.

7 keer de Col op

Een berg beklimmen en geld inzamelen voor kankeronderzoek. Dat is het recept voor de Col op. Maar Benno doet daar een stevige schep bovenop, De Mount Everest Challenge. Zaterdag 9 september wil hij evenveel hoogtemeters overwinnen als de hoogste berg ter wereld. Daarvoor moet hij maar liefst 7 keer op en af de Col des Saisies, inclusief de steile optie naar Le Signal. Straf!

Benno: “Nele is wielrenner bij een Waalse ploeg. Eerlijk gezegd was ik een beetje jaloers op haar leven. Toen ik zag welke kick koersen haar geeft, wou ik ook meer. Daarom ben ik sinds een jaar serieuzer aan het fietsen. Leven en trainen als een prof. Naast mijn job, voor alle duidelijkheid."

"Ik word begeleid door een coach en diëtist en ga mij de hele zomer voorbereiden. Dat zal nodig zijn. Nog voor het officiële startschot van de Col op, wil ik ‘s ochtends de lus in Les Saisies al zeker 1 keer gereden hebben.”

de col op nele benno

Goed doseren

Twee fervente fietsers samen. Dat is het geknipte duo om je op weg te zetten bij de stevige sportieve uitdaging die de Col op is. We polsten naar hun ultieme tips.

Benno: “Je niet overdoen en goed doseren. Zeker niet per se iemand willen volgen om in een groepje te blijven. Je eigen tempo rijden is altijd verstandiger. En de trainingsschema’s van Wolf Performance. Wij zijn er al een aantal jaar klant en vinden het een aanrader!”

Nele: “Die tips kunnen zeker ook voor jezelf van pas komen, Benno. Want jij durft je al eens vergalopperen in het begin van een rit (lacht).”

Succes!

Schrijf je in

Thema's: De Col op