Palliatieve zorgen

Info en voorwaarden financiering

Kom op tegen Kanker financiert psychosociale onderzoeks- en implementatieprojecten die iets nieuws introduceren in de zorg voor (ex-)kankerpatiënten of de bestaande zorg substantieel verbeteren. Financiering kan in de vorm van zaaigeld of projectgeld. Een overzicht van de evaluatiecriteria vind je hieronder.

Criteria KOTK
Schema psychosociaal onderzoek 2023

Aanvraag financiering

Pitch

Heb je een goed idee en wil je weten of dit in aanmerking komt voor financiering door Kom op tegen Kanker? Of wil je je idee verder vorm geven en voorleggen aan een van onze medewerkers van de dienst financiering? Dan stemmen we samen graag even af.

Pre-advies

Vooraleer je een aanvraag indient voor evaluatie, kun je éénmalig – in elke fase van de aanvraagprocedure – advies vragen bij de medewerkers van de dienst financiering onderzoek, zorg en preventie van Kom op tegen Kanker.  

Deze feedback is een vrijblijvend advies en biedt geen garantie op financiering. Onderaan deze pagina vind je de uiterste datum waarop je pre-advies kunt aanvragen. Het is belangrijk om hier vroegtijdig gebruik van te maken zodat eventuele suggesties nog verwerkt kunnen worden. Wacht dus niet tot deze deadline, die uiterlijk twee weken voor de deadline van de definitieve indiening valt. 

  • Praktisch: De aanvraag waarop je pre-advies wenst, dien je in op expro.
    Ga naar psychosociale projecten en selecteer ‘zaaigeld’, ‘onderzoeksproject’ of ‘implementatieproject’. Onderaan de pagina van de projectaanvraag selecteer je onder formulieren het sjabloon dat start met ‘Pre-advies aanvraag …’. 
Definitieve aanvraag


Wie beoordeelt de aanvragen?

De aanvragen worden beoordeeld door de psychosociale patiënten- en expertencommissie. Alternerend worden projecten met een focus op onderzoek en implementatie geëvalueerd door subcommissies, respectievelijk de onderzoekscommissie en de zorgcommissie.  

Patiëntencommissie

Deadlines indiening zaaigeld

Deadlines indiening onderzoeksprojecten

Deadlines indiening implementatieprojecten

Deadlines indiening thematische oproep