Bij lotgenotengroepen

  • Met (ex-)patiënten en hun naasten
  • In jouw regio
  • Lotgenotencontact mogelijk maken en begeleiden
  • Overdag of 's avonds
  • Enkele keren per jaar tot maandelijks

Praten met iemand die hetzelfde meemaakt of heeft meegemaakt, kan een enorme steun zijn voor kankerpatiënten en hun naasten. Als vrijwilliger kun je een belangrijke rol spelen in het mogelijk maken van dit lotgenotencontact.

Hoe voelen andere (ex-)kankerpatiënten zich bij hun ziekte? Voelen zij zich ook zo ellendig na de chemo? Hoe gaan ze om met de onzekerheid? En wat betekent de kankerdiagnose voor hun omgeving?

Niemand kan zo goed op deze vragen antwoorden als de lotgenoten zelf. Daarom kunnen kankerpatiënten tijdens en na hun behandeling terecht bij een lotgenotengroep voor contact met andere (ex-)patiënten. Dit contact kan individueel zijn of in groep, tijdens infobijeenkomsten en praatgroepen. Sommige lotgenotengroepen hebben ook vrijwilligers die langsgaan bij patiënten in het ziekenhuis.

Als vrijwilliger kun je een lotgenotengroep in je buurt op verschillende manieren helpen. Je kunt bijvoorbeeld administratief ondersteunen, activiteiten organiseren of een handje toesteken bij het klaarzetten van de zaal voor een groepsmoment.

Geen vacature voor jou?

Stuur ons een open sollicitatie als vrijwilliger!